• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 14 Mai , 2019

„Întrebările propuse la Referendum nu răspund unei controverse din societate”

PSD consideră că cele două întrebări propuse de președintele Klaus Iohannis pentru referendumul consultativ nu răspund unei controverse din societate, dat fiind acordul cvasi-unanim asupra temelor supuse consultării publice. Răspunsul la fiecare dintre cele două întrebări este „DA”, dacă nu uit/apuc să votez, arată senatorul PSD Maramureș, Liviu Marian Pop.
Trebuie remarcat faptul că Iohannis nu a pus două întrebări, ci trei. Prima este clară: „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”. Însă întreba­rea „Sunteți de acord cu interzice­rea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Consti­tuțională?” conține, de fapt, două întrebări: Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infrac­țiunilor, pedepselor și al or­ga­nizării judiciare? Sunteți de acord cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?
„Această ultimă parte privind extinderea dreptului de atacare a ordonanțelor direct la CCR este de-a dreptul confuză, pur și simplu îl păcălește pe alegător. În plus, nu se regăsește ca temă în scrisoarea trimisă Parlamentului și votată ca atare. Despre care ordonanțe e vorba atunci când se cere votul oamenilor? Despre toate ordonanțele, doar despre cele de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare OUG, sau toate OUG? Apoi, dacă se propune interzicerea OUG (în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare pe corupție) ce rost mai are să fie contestate ? Cum să contești ceva ce nu există? Șmecheria asta cu două întrebări-ntr-una, lipsa de precizie, de claritate a formulării arată în fapt că totul e praf în ochii oamenilor”, susține Liviu Marian Pop, senator PSD de Maramureș.
Klaus Iohannis va purta întreaga răspundere politică privința cheltuielilor implicate în organizarea scrutinului
Reprezentantul social-democra­ților maramureșeni consideră că nu este vorba de consultarea ve­ritabilă a populaţiei, ci de prostirea alegătorilor în folosul propriu, electoral al lui Iohannis și al partidelor pe care le susține în campania pentru europarlamentare. Se devoalează, astfel, concret și fără dubiu, că referendumul lui Iohannis este o manevră de campanie electorală, cu scopul de a-i amăgi și a-i folosi pe oameni determinându-i să vină la vot, în speranța că astfel PNL/USR vor obține un scor mai mare. Această scamatorie este cu atât mai evidentă, cu cât pentru a deveni efective modificările rezultate din ipoteticul răspuns afirmativ la referendumul validat de CCR, trebuie modificată Constituția țării și anumite legi organice.
Având în vedere că referendu­mul consultativ pe teme de inte­res național este o prerogativă ex­clusivă a președintelui, Klaus Iohannis va purta întrea­ga răs­pundere politică atât în pri­­vința cheltuielilor implicate în orga­ni­zarea scrutinului, cât și în situația în care Curtea Cons­ti­tuțională va constata caracte­rul neconstituțional al unor regle­men­tări realizate în urma referendumului, este de părere Liviu Pop, senator PSD de Maramureș.
 

Realizat la comanda PSD de NEW MEDIA SRL, Cod mandatar financiar 41190008

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.