• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 15 Iunie , 2014

Întâlniri de grad 0 pentru românii din Ucraina

Sâmbătă, 7 iunie a.c., participând la acţiunile legate de inaugurarea oficială a noului Preşedinte al Ucrainei, Vice-preşedintele Adunării parlamentare a Consiliului Europei, Dr. Ion Popescu l-a felicitat pe Petro Poroşenko cu alegerea acestuia în calitatea de Preşedinte al Ucrainei, asigurându-l şi în continuare de sprijinul membrilor Uniunii Interregionale „Comunitatea Românească din Ucraina” în toate acţiunile legate de integrarea europeană şi instaurarea în Ucraina a standardelor europene în domeniul protecţiei drepturilor omului şi minorităţilor naţionale.

 

Pe parcursul zilei, Dr. Ion Popescu a avut mai multe întrevederi neformale.

Cu Secretarul General al Consiliului Europei, vice-preşedintele APCE Ion Popescu a discutat formele de colaborare între delegaţia Radei Supreme a Ucrainei şi CE, precum şi căile de depăşire a conflictului armat din estul ţării.

Cu Preşedintele României, Traian Băsescu, Preşedintele Uniunii Interregionale „Comunitatea Românească din Ucraina” Dr. Ion Popescu a discutat despre problemele românilor din Ucraina şi, în special, despre necesitatea păstrării reţelei existente a şcolilor cu predare în limba română şi dreptul la reprezentarea politică a minoritarilor autohtoni în organele locale şi centrale de stat, precum şi despre ajutorul acordat de către România Ucrainei în procesul apropierii Ucrainei de UE.

În discuţia avută cu Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, deputatul român din parlamentul Ucrainei, a abordat problema necesităţii consolidării eforturilor populaţiei românofone din Ucraina în baza unităţii lingvistice şi culturale. A fost menţionată şi solidaritatea între Ucraina şi Republica Moldova în procesul de integrare europeană.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.