• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 17 Iunie , 2015

Întâlniri cu comunitatea locală în cadrul proiectului „Dezvoltarea eco-reţelei urbane şi a infrastructurii de agrement în cartierul Vasile Alecsandri”

Cultură, ecologie, aer curat şi o lecţie de educaţie civică atractivă. Pe scurt, aşa ar putea fi definite cele cinci întâlniri inedite cu comunitatea locală, organizate în perioada 8 – 12 iunie 2015, în cadrul proiectului „Dezvoltarea eco-retelei urbane şi a infrastructurii de agrement în cartierul Vasile Alecsandri”, implementat de Municipiul Baia Mare, cu finanţare prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 – Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere, Domeniul major de intervenţie 1.1 – Planuri integrate de dezvoltare urbană, Sub-domeniul: Poli de dezvoltare urbană.

 
 

Proiectul are drept scop dezvoltarea reţelei zonelor verzi şi a infrastructurii de agrement urban în cartierul Vasile Alecsandri şi constă în realizarea a 3 parcuri şi 10 locuri de joacă, în paralel cu gazonarea a 135.000 mp de zonă verde de pe aliniamentele stradale şi dintre blocuri precum şi plantarea unui număr important de arbori şi arbuşti.

Scopul întâlnirilor cu comunitatea locală a vizat prezentarea proiectului, dar şi conştientizarea copiilor privind utilizarea în condiţii civilizate a spaţiilor de agrement create.

 

Echipa de proiect a găsit metodă inedită de a îmbina aceste deziderate, organizând, cu ajutorul Teatrului Municipal secţia de păpuşi Baia Mare un spectacol de excepţie, în aer liber: „Cei trei purceluşi”.

 

Spectacolul s-a desfăşurat în fiecare zi a săptămânii trecute, în cinci dintre locurile de joacă amenajate prin proiect. În total, peste 200 de elevi de la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga”, Şcoala Gimnazială „Simion Bărnuţiu” şi Şcoala Gimnazială „Vasile Alecsandri”, alături de învăţători, părinţi, bunici, membri ai comunităţii au participat la cele 5 evenimente artistice şi educative.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.