• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Mai , 2022

Întâlnire de lucru în ULMENI, MARAMUREȘ, în cadrul proiectului Erasmus+ KA229 „OUR PAST OUR FUTUREˮ

 Liceul Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu” Ulmeni a fost gazda celei de-a patra activități de învăţare-predare din cadrul proiectului ,,OUR PAST OUR FUTURE”, în perioada 9-13 mai 2022, parteneriat strategic în domeniul educațional din cadrul Acțiunii cheie KA229, număr de identificare 2019-1-IT02-KA229-062420_5, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin ANPCDEFP.

Proiectul este un parteneriat între cinci școli din țări diferite, precum: Italia, România, Grecia, Letonia și Turcia.
Ziua de 9 mai 2022, cu o dublă semnificație, a fost marcată la Liceul Tehnologic „Dr. F. Ulmeanu” Ulmeni, printr-o serie de activități. Am sărbătorit Ziua Europei și, totodată, a avut loc inau­gurarea săptămânii în care liceul nostru a găzduit delegațiile de la școlile țărilor partenere.
Topicul propus pentru crearea firmelor de exercițiu a fost dezvoltarea turismului și agroturismului, precum și promovarea artei și tradiției maramureșene.
Acest program promovează competențele cheie la nivel internațional, în ceea ce privește potențialul economic, atragerea turiștilor, precum și creșterea nivelului de trai.

Școlile participante:
Instituto D’istruzione Superiore E. Fermi-G. Filangieri, Italia
Dr. Kemal Naci Ek și Anadolu
Lisesi, Turcia
3o Geniko Lykeio Katerinis, Grecia
Rezekne State Gymnasium No1, Letonia
Liceul Tehnologic „Dr. Florian
Ulmeanu”, Ulmeni, Maramureș

În cadrul proiectului, pe parcursul a cinci zile, au avut loc activități de predare–învățare, precum și workshop-uri (business game-uri). În prima zi a reuniunii, a fost prezentat  pro­gramul de activități pentru toată perioada, iar printr-un program artistic invitații au urmărit și au apreciat dansuri tradiționale specifice comunităților din raza orașului Ulmeni.
În fiecare zi s-a desfășurat jocul de afaceri în care  elevii au lucrat împreună, fiind împărțiți în două grupe mixte, pentru realizarea companiilor propuse, și anume:

Grupa A - Dezvoltarea turismului și agroturismului din zona localității Ulmeni;
Grupa B  - Promovarea artei și tradiției maramureșene.
Activitățile incluse în program au fost diverse, a avut loc o întâlnire cu oficialitățile orașului și repre­zentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Maramureș, unde ni s-a explicat implicarea acestora în școală, susținerea învățământului, a elevilor și a profesorilor. O altă activitate interesantă a fost lexiconul, unde elevii și profesorii participanți au învățat cuvinte în limba română. Pe lângă activitățile de antreprenoriat, s-au desfășurat excursii tematice care au fost foarte apreciate de către parti­cipanți.
În ultima zi dedicată  întâlnirii din cadrul proiectului, s-a desfășurat  prezentarea finală a business game-ului și a avut loc festivitatea de premiere. Limba de comunicare pe toată durata desfășurării acti­vităților a fost limba engleză.

Întâlnirea a fost una fructuoasă, realizându-se toate obiectivele propuse pentru această etapă a proiectului, astfel, ERASMUS + în­­­seamnă prietenie, provocare, oameni și curajul de a explora noi orizonturi.


 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.