• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 17 Ianuarie , 2020

Întâlnire de lucru în KATERINI, GRECIA, în cadrul proiectului Erasmus+ KA229 „OUR PAST OUR FUTURE”

Întorși din Țara lui Aristotel, reprezentanţii Liceului Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu” Ulmeni, au participat în perioada 8-15 decembrie 2019 la prima activitate de învăţare-predare din cadrul proiectului ,,OUR PAST OUR FUTURE”, parteneriat strategic în domeniul educaţional din cadrul Acţiunii cheie KA229, număr de identificare 2019-1-IT02-KA229-062420_5, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin ANPCDEFP.

 

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 2 ani (2019 –2021), fiind un parteneriat între cinci şcoli din ţări diferite precum: Italia, România, Letonia, Turcia şi Grecia (țara gazdă a acestei întâlniri).
Topicul propus de partenerii greci a vizat Muntele Olimp, ca monument natural, sit cu interes şi valoare ecologică, istorică, arheologică și mitologică.
Acest program promovează competentele cheie la nivel internaţional în ceea ce priveşte potenţialul economic, atragerea turiștilor, precum și creșterea nivelului de trai.

În prima zi a reuniunii a fost prezentat programul de activități pentru toată perioada.
În cadrul proiectului, pe parcursul a cinci zile, au avut loc activități de predare–învățare, precum şi workshop-uri (business game-uri). Ceremonia de bun venit a avut loc în data de 8-15/12/2019, în KATERINI, GRECIA.
În fiecare zi s-a desfăşurat jocul de afaceri în care elevii au lucrat împreună, fiind împărţiţi pe două grupe mixte, pentru realizarea companiilor propuse de ţara gazdă:
a) „A wellness and cultural center based at the broader area of Mt Olympus”
b) „A mythological and historical park near a village in the broader area of Olympus”.
O altă activitate inclusă în program a fost lexiconul, unde elevii şi profesorii participanţi au învăţat cuvinte în limba ţării gazdă.   
A avut loc o întâlnire cu oficialitățile orașului, unde ni s-a explicat implicarea acestora în școală, susținerea învățământului, a elevilor și a profesorilor.
În ultima zi dedicată primei întâlniri din cadrul proiectului, s-a desfăşurat prezentarea finală a business game-ului, precum și festivitatea de premiere.
Limba de comunicare pe toată durata desfăşurării activităţilor a fost limba engleză.
Profesorii participanți au avut șe­dințe de proiect în care au analizat în ce măsură au fost atinse obiectivele stabilite până la această etapă a proiectului și au prezentat sarcinile pentru următoarea mobilitate care va avea loc în România.
Pe lângă activitățile de antreprenoriat s-au desfășurat și excursii tema­tice care au fost foarte apreciate de către participanți.
Întâlnirea a fost una fructuoasă,
realizându-se toate obiectivele propuse pentru această etapă a proiectului.
Astfel, ERASMUS+ înseamnă prietenie, provocare, oameni și curajul de a pleca spre noi orizonturi.

 

„Dacă ar fi să vorbesc despre ce mi-a plăcut mai mult, nu cred că aș putea alege doar una dintre experiențe. Am fost fascinată atunci când am vizitat mormintele lui Filip al II-lea şi pe cel al fiului său, Alexandru cel Mare, m-a impresio­nat nespus satul de munte PANTE­LEIMONAS din regiunea PIE­RIA”.
Pop Iulia, clasa a VIII-a

„Experiența trăită în Grecia a fost cel mai bun, extraordinar și minunat lucru care mi se putea întâmpla”.
Cătălin Homorodan, clasa a XII-a,


Școlile participante:

Instituto D’istruzione
Superiore E.Fermi-G.
Filangieri, Italy
Dr. Kemal Naci Eksi Anadolu Lisesi, Turkey
30 Geniko Lykeio Katerinis, Greece
Rezekne State Gymnasium No1, Latvia
Liceul Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu”, Ulmeni, Maramureş, România.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.