• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 26 Aprilie , 2022

Întâlnire de lucru în ISTANBUL, TURCIA, în cadrul proiectului Erasmus+ KA229 „OUR PAST OUR FUTURE“

Reprezentanții Liceului Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu” Ulmeni au participat, în perioada 21 -26 martie 2022, la a treia activitate de învățare-predare din cadrul proiectului ,,OUR PAST OUR FUTURE”, parteneriat strategic în domeniul educațional din cadrul Acțiunii cheie KA229, număr de identificare 2019-1-IT02-KA229-062420_5, realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin ANPCDEFP.
Proiectul este un parteneriat între cinci școli din țări diferite, precum: Italia, România, Grecia, Letonia și Turcia (țara gazdă a acestei întâlniri).
Topicul propus de partenerii turci a vizat dezvoltarea și promovarea patrimoniului cultural „Parcul Gulhane”.
Acest program promovează competențele cheie la nivel internațional, în ceea ce privește potențialul economic, atragerea turiștilor, precum și creșterea nivelului de trai.
    
Școlile participante:
Instituto D’istruzione Superiore E. Fermi - G. Filangieri, Italia
Dr. Kemal Naci Ek și Anadolu Lisesi, Turcia
3o Geniko Lykeio Katerinis, Grecia
Rezekne State Gymnasium No1, Letonia
Liceul Tehnologic „Dr. Florian Ulmeanu”, Ulmeni, Maramureș

În cadrul proiectului, pe parcursul a cinci zile, au avut loc activități de predare–învățare, precum și work­shop-uri (business game-uri).
În prima zi a reuniunii, a fost prezentat  pro­gramul de activități pentru toată perioada.
În fiecare zi, s-a desfășurat jocul de afaceri în care  elevii au lucrat împreună, fiind împărțiți în două grupe mixte, pentru realizarea companiilor propuse de țara gazdă:
Proposal for a business with reference to Gulhane Park:
A- An organisation company
B  - An escape room

Activitățile incluse în program au fost diverse, a avut loc o întâlnire cu oficialitățile orașului, unde ni s-a explicat implicarea acestora în școală, susținerea învățământului, a elevilor și a profesorilor.

O altă activitate interesantă a fost lexiconul, unde elevii și profesorii participanți au învățat cuvinte în limba țării gazdă. Pe lângă activitățile de antreprenoriat,
s-au desfășurat excursii tematice care au fost foarte apreciate de către participanți.

În ultima zi dedicată întâlnirii din cadrul proiectului, s-a desfă­șurat prezentarea finală a business game-ului și a avut loc festivitatea de premiere. Limba de comunicare pe toată durata desfă­șurării activităților a fost engleza.

Întâlnirea a fost una fructuoasă, realizându-se toate obiectivele propuse pentru această etapă a proiectului, astfel, ERASMUS+ înseamnă prietenie, provocare, oameni și curajul de a explora noi orizonturi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.