• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 Octombrie , 2020

Întâlnire de informare cu elevii din Vima Mică

Marți, 20 octombrie, a fost organizată la Școala Vima Mică, ultima întâlnire din seria celor 7 întâlniri/ateliere de lucru care au loc în cadrul proiectului „Planificarea managementului conservării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpuşului împreună cu aria naturală de interes național 2.583 Cheile Lăpuşului”, finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, întâlnirea a avut loc fără prezența fizică a reprezentanților GeoMMed. Materialele au fost distribuite și prezentate de către profesori.

 

Proiectul „Planificarea ma­nagementului conser­vării biodiversității în aria naturală protejată ROSCI0030 Cheile Lăpușului îm­preună cu aria naturală de interes național 2.583. Cheile Lăpușului - cod SMIS 119122”, im­plementat de Asociația Profe­sională GeoMMed, este finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Obiectiv specific 4.1 Creșterea gradului de protecție și conservare a biodiversității și refacerea ecosistemelor degradate.

Unul dintre obiectivele proiectului vizează „Creșterea gradului de informare a elevilor și profesorilor din arealul vizat de proiect, cu privire la importanța conservării habitatelor și speciilor de interes comunitar din situl Natura 2000 și din aria naturală protejată de interes național, prin organizarea în 7 unități școlare, a unor ateliere de lucru și discuții în cadrul orelor de dirigenție/biologie/geografie, pe baza realizării unei expoziții iti­nerante de fotografie și distribuirea de materiale informative”.
Ultima întâlnire din seria celor 7 a avut loc marți, 20 octombrie, la Școala Vima Mică și, având în vedere restricțiile impuse de pandemia de coronavirus, a fost una atipică. Concret, atelierul de lucru s-a desfășurat fără prezența fizică a reprezentanților GeoMMed, întrucât regulile actuale nu permit accesul persoanelor din exterior în unitățile de învățământ. Materia­lele (tricouri, șepci, broșuri, pixuri, memory stick-uri) au fost distribuite însă elevilor și prezentate prin bunăvoința profesorilor și a doamnei director.
La final, elevii au fost informați că se pot înscrie cu eseuri, colaje sau fotografii la un concurs de promovare a ariei protejate. Autorii celor mai bune 3 lucrări vor fi premiați cu cărți și vor primi titlul de „Ambasador al sitului Natura 2000”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.