• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Februarie , 2016

INEDIT: Sculptorul sighetean Ioan Bledea va dona o lucrare în memoria victimelor din clubul Colectiv

Sculptorul sighetean Ioan Bledea a pregătit o donaţie pentru victimele din clubul Colectiv din Bucureşti. Este vorba despre o sculptură în lemn care a fost începută la sfârşitul anului trecut, iar acum este în stadiul finisajelor. Chiar dacă a lucrat mult la ea, acesta doreşte să o doneze în memoria celor care şi-au găsit sfârşitul arşi de vii.

Chiar dacă este ocupat cu expoziţia pe care urmează să o organizeze, iar anul trecut a realizat peste 30 de sculpturi în lemn, Ioan Bledea şi-a găsit timp să aducă un omagiu tinerilor care au murit în incendiul din Colectiv. Lucrarea reprezintă flăcări care împrejmuiesc corpuri umane.

 

„Lucrarea este ultima din 2015. Am făcut un simbol pentru victimele de la Bucureşti, din clubul Colectiv. Este inspiraţie proprie şi aşa am prins eu ideea de moment, am făcut stilizat nişte flăcări şi corpuri umane care sunt reprezentate simbolic de nişte bile care sunt suprapuse. Eu o înţeleg foarte bine şi cred că această lucrare ar trebui expusă şi în altă parte, pentru că eu cu gândul ăsta am făcut-o, să le-o donez lor”, spune Ioan Bledea, sculptor.

Sculptura care poartă numele Colectiv urmează să fie finisată pentru a putea fi prezentată la una din expoziţiile de anul acesta.

„Încă nu este nici tratată şi mai am un pic de lucru la ea, câteva retuşuri, dar acesta este ultima lucrare pe care am realizat-o”, a mai adăugat Ioan Bledea.

 

Ioan Bledea a realizat până acum peste 1.000 de lucrări, iar câteva dintre ele se află expuse în muzeele din ţară, dar şi din străinătate.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.