• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Mai , 2015

INEDIT: Amenzile pentru şoferi, transformate în abonamente de parcare

Şoferilor care primesc sancţiuni de parcare în Sighet li s-a pregătit o măsură inedită în ceea ce priveşte plata amenzilor. Astfel, pentru şoferii sancţionaţi că şi-au parcat maşina într-un loc special amenajat fără să deţină tichet da parcare valabil sau abonament, va exista posibilitatea ca amenda să fie transformată în abonamente de parcare.

 
 

Această decizie vine în urma unei modificări aduse Hotărârii de Consiliu Local numărul 5 din 2015, în urma căreia şoferii prinşi că nu au achitat locul de parcare vor primi în prima fază o înştiinţare, iar în termen de 48 de ore vor fi nevoiţi să aleagă dacă achita amenda sau îşi fac un abonament de parcare pe o durată de minimum trei luni.

 

„Dacă în termen de 48 de ore de la primirea înştiinţării merg la casieria din cadrul primăriei şi plătesc un abonament pe trei luni care valorează 60 de lei, atunci nu mai plătesc amenda. Au şi a doua posibilitate, aceea de a plăti acea înştiinţare, care valorează 20 de lei. Amenzile se pot transforma de la 100 de lei la 200 de lei, în funcţie de cât de des se repetă faptul că nu îşi iau abonamente sau tichete de parcare”, a spus Viorica Urs, şefa biroului financiar din cadrul Serviciului Public de Gospodărire Urbana.

 

Cu toate că în fiecare zi sunt trimise astfel de înştiinţări, majoritatea celor care le primesc preferă să achite suma de 20 de lei, motivând faptul că nu sunt din oraş şi nu au nevoie de un astfel de abonament sau pur şi simplu nu doresc să mai plătească 40 de lei pe lângă cuantumul amenzii.

 

„Noi le spunem sighetenilor că trei înştiinţări fac exact cât un abonament pe trei luni, deci este în avantajul lor să îşi facă abonament, mai ales că pot fi prinşi în trei zile consecutiv astfel că ele cuprind exact un abonament pe trei luni. Cam 20% din numărul înştiinţărilor care au fost puse în parbrizele maşinilor au preferat să îşi cumpere abonamente, restul de 80%, motivând că nu sunt sigheteni sau că sunt în tranzit, au preferat să plătească cei 20 de lei”, adăugat Viorica Urs.

Controalele vor continua în fiecare zi.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.