• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Septembrie , 2014

Început de an şcolar în Dumbrăviţa!

Clopoţelul a sunat pentru elevi pe 15 septembrie 2014. Şcolarii vor învăţa timp de 36 de săptămâni, însumând 177 de zile lucrătoare. Vacanţa de vară va începe pe 20 iunie şi se va încheia pe 13 septembrie 2015.

 
 

Ministrul Educaţiei a stabilit printr-un ordin structura noului an şcolar 2014-2015. Astfel, acesta începe la 1 septembrie 2014 şi se încheie la 31 august 2015, are două semestre şi 36 de săptămâni de cursuri, însumând 177 de zile lucrătoare (cu o zi mai mult decât anul şcolar abia încheiat, când 15 septembrie a căzut într-o duminică).Pentru elevii din clasele terminale de liceu, anul şcolar are 37 de săptămâni, din care învaţă 33 de săptămâni, alte patru fiind alocate desfăşurării examenului de Bacalaureat. În acest caz, cursurile se încheie pe 29 mai 2015.Absolvenţii claselor a VIII-a încheie şcoala pe 12 iunie 2015, anul şcolar având 36 de săptămâni în cazul lor, durata cursurilor fiind de 35 de săptămâni, iar o săptămână este dedicată examenelor de Evaluare naţională.

 

Activităţile din programul „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun” se vor desfăşura între 6 şi 10 aprilie 2015. Tezele din semestrul I al anului şcolar 2014-2015 se susţin, de regulă, până la 19 decembrie 2014, iar cele din semestrul al II-lea, până la 22 mai 2015.Calendarul examenelor, evaluărilor naţionale, al examenelor de absolvire, respectiv de certificare - atestare a competenţelor profesionale, precum şi calendarul admiterii în clasa a IX-a se aprobă prin ordine distincte ale ministrului, se mai precizează în documentul Ministerului Educaţiei Naţionale.

 

În zilele libere prevăzute de lege, nu se organizează cursuri. Pe 5 octombrie – Ziua internaţională a Educaţiei şi pe 5 iunie – Ziua învăţătorului, vor fi organizate în unităţile şcolare activităţi specifice, stabilite de fiecare şcoală în parte.

Mesajul directorului şcolii Începutul unui an şcolar este un eveniment încărcat de emoţii pentru noi toţi. Sunt din nou onorată să mă aflu în faţa dumneavoastră, într-o asemenea zi de sărbătoare pentru toţi cei care trec azi cu bucurie, emoţie şi speranţă pragul şcolii noastre.

Cei mai emoţionaţi sunt, probabil, bobocii de la grădiniţă, cei din clasa pregătitoare şi cei din clasa I, dar cred ca şi elevii clasei a VIII-a, pentru care acest an este ultimul petrecut în această şcoală, în acest colectiv şi care încep un an greu, decisiv pentru cariera şi viaţa lor. Le urez bun venit şi elevilor de gimnaziu din Chechiş care, începând cu acest an şcolar, ni se vor alătura nouă. Emoţionaţi sunt şi părinţii prezenţi astăzi aici, care ne încredinţează nouă, dascălilor, nobila misiune de a le educa copiii, precum şi de a avea grijă de ei.

 

Dragi părinţi, vă asigurăm că facem şi vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a răspunde exigenţelor dumneavoastră. Şcoala Dumbrăviţa dispune de un colectiv de cadre didactice foarte bine pregătite, care, la fel ca în anii anteriori, fac tot posibilul pentru ca elevii lor să obţină rezultate foarte bune la învăţătură şi purtare. De asemenea, şcoala noastră dispune de o bază materială bună, fiind recent modernizată, iar noi suntem într-un proces continuu de perfecţionare. Pentru a reuşi să evoluăm, avem nevoie de o bună colaborare cu familiile elevilor noştri, de aceea, dragi părinţi, vă rugam să răspundeţi chemărilor dascălilor de la această şcoală.

 

Stimaţi colegi, am încredere în voi, corpul profesoral, aveţi respectul meu şi vă asigur că vă voi oferi sprijinul meu ori de câte ori veţi avea nevoie. Vă doresc sănătate şi multă putere de muncă în activitatea frumoasă şi plină de responsabilitate pe care o desfăşuraţi în această şcoală. Vă doresc un an şcolar bun, un an şcolar în care să fiţi apreciaţi la justa valoare pentru munca pe care o faceţi cu mult profesionalism şi multă dăruire, un an şcolar în care să vă materializaţi gândurile în lecţii interesante. În acest an, doresc ca relaţia dintre noi, dascălii, şi părinţi să se clădească pe încredere şi respect reciproc, o relaţie care să se deruleze armonios, în beneficiul elevilor acestei şcoli. Gândurile mele bune, încărcate de încredere şi dorinţa de a conlucra bine în acest an şcolar, care tocmai se deschide azi, se îndreaptă şi către comunitatea locală, beneficiarul indirect al educaţiei. Mulţumesc încă o dată primăriei, Consiliului Local al comunei, sponsorilor noştri UACE Dumbrăviţa, fără de care şcoala nu ar fi arătat astăzi aşa cum arată acum şi fără de care nu am fi putut să realizăm atâtea proiecte.

 

Învăţământul are nevoie de noi toţi, profesori, părinţi, administraţie locală şi de toate instituţiile din comună: poliţie, dispensar, agenţi economici.

 

Pentru cele 6 structuri şcolare din comuna Dumbrăviţa, anul şcolar 2014-2015 debutează cu clădiri bine puse la punct, cu săli proaspăt igienizate, cu grupuri sanitare moderne, cu apă în interiorul clădirii, cu încălzire centrală dată în folosinţă încă din 2013. Toate strălucesc datorită seriozităţii cu care s-a muncit peste tot.

 

Avem o şcoală minunată, modernă, primitoare şi strălucitoare care poate oricând să concureze ca şi dotare şi amenajare cu orice altă şcoală din judeţ. Toate acestea se datorează în primul rând domnului primar, Felician Ciceu, care se implică în toate acţiunile noastre, ajutându-ne împreună cu întreg colectivul pe care-l conduce.

Ne bucurăm mult că autorităţile noastre locale au înţeles că şcoala aparţine comunităţii şi, prin urmare, comunitatea trebuie să-şi asume responsabilitatea în administrarea unităţilor de învăţământ.

 

Dragi elevi, vă doresc multă putere de muncă, capacitatea de a face alegeri înţelepte şi reuşite, dar şi multă baftă la examene, concursuri şi olimpiade!

 

Părinţilor şi cadrelor didactice le urez multă răbdare şi aştept să ne bucurăm împreună la sfârşitul anului şcolar, văzând satisfacţia care va licări în ochii copiilor noştri. Succes deplin tuturor, în noul an şcolar 2014 -2015!

Prof. Magdalena Tomşa

 
 

„Ziua de 15 septembrie este o zi de emoţie pentru toată lumea, atât pentru elevi, cât şi pentru părinţi. O zi în care unii vin pentru prima dată la şcoală, alţii privesc cu nostalgie spre vacanţa care a trecut. Dar la şcoală trebuie venit cu drag, pentru că aici se formează caractere, aici se leagă prietenii şi de aici încolo va porni viitorul vostru. De aici vă veţi forma ca oameni. Priviţi şcoala cu responsabilitate, să nu treceţi prin ea ca piatra prin apă, să rămână ceva în mintea şi sufletul vostru. Să fiţi bucuria părinţilor şi familiei. Vă asigur pe toţi: elevi, părinţi şi profesori, de tot sprijinul nostru. Ne vom strădui ca tot ce înseamnă necesităţi financiare şi materiale la toate şcolile din comună să fie rezolvate într-o măsură acceptabilă. Vă felicit pe toţi, vă doresc tuturor succes în noul an şcolar”.

Felician Ciceu, primarul comunei Dumbrăviţa

 
 

„Este pentru mine o bucurie să vin aici în fiecare an şi să vă văd pe toţi, cei nou veniţi, cei care vă pregătiţi să vă luaţi zborul spre liceu. Părintele Bogdan spunea foarte frumos „să nu rătăciţi”. Eu aş completa să aveţi un ţel în viaţă de la care să nu vă abateţi. Şcoala este singura care vă va ajuta să atingeţi acel ţel. Nu pot decât să vă urez succes. Străduiţi-vă, daţi tot ce aveţi mai bun din voi, pentru că o faceţi pentru voi şi pentru viitorul vostru”.

Iulian Gheorghe, director UAC Europe

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.