• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 28 Februarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 19 Octombrie , 2018

Încep lucrările de reabilitare a Palatului Cultural din Sighetu Marmaţiei

La slujba de binecuvântare au participat Arhim. Dr. Ioachim Tomoiagă, consilier eparhial social-filntropic şi misionar, Pr. Dr. Bogdan Gavra, consilier onori­fic al Sectorului social-filantropic, Pr. Vasile Aurel Pop, protopop de Sighet, alţi preoţi din Sighetu Marmaţiei.
Au fost prezenţi proiectanţii, dirigintele de şantier, consultanţii, reprezentanţii fir­mei de execuţie şi toţi cei implicaţi în ini­ţierea şi implementarea acestui proiect.
„Este un proiect la care Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului a început să lucreze în urmă cu trei ani, doi ani durând partea de evaluare, ne-a declarat Pr. Dr. Bogdan Gavra. A fost aprobat spre finanţare în luna noiembrie 2017 şi de atunci au fost îndeplinite procedurile de realizare a proiectului tehnic de reabilitare şi licitaţia privind selecţia firmei care va executa lucrarea de reabilitare. Execuţia lucrărilor va dura 23 de luni. Practic, dorim să fie cel mai important edificiu din întreaga Patriarhie Ro­mână, în care nu mai există un proiect de reabilitare a unui edificiu cultural de o asemenea anvergură. Palatul va fi destinat activităţilor culturale ce se vor desfăşura în Sighetu Marmaţiei”, a precizat părintele consilier.

Andrei Fărcaş, redactor la revista „Graiul Bisericii Noastre”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.