• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 22 Ianuarie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 19 Ianuarie , 2018

Încasări mai mari la bugetul județului în luna decembrie

La întâlnirea colectivului pentru stabilirea măsurilor de impulsionare a colectării veniturilor la bugetul consolidat al statului, șeful adjunct al Administrației Județene a Finanțelor Publice Maramureș, Ioan Popa a declarat că încasările la sfârșitul anului trecut au fost mai mari pe capitolele bugetare componente, respectiv bugetul asigurărilor sociale de stat, bugetul asigurărilor sociale de sănătate, dar și la alte venituri. Pentru menținerea volumului de încasări bugetare și recuperarea arieratelor vor fi luate măsuri de identificare a cauzelor neefectuării plăților la termen, intensificarea de acțiuni pentru identificarea de noi contribuabili care pot fi beneficiarii unor eșalonări la plată și monitorizarea măsurilor de executare silită. Programul anual a fost realizat în procent de 103,5%.
Exporturi semnificative la biroul vamal la sfârșitul anului 2017.

Activitatea Biroului Vamal de Inte­rior Maramureș cumulat cu Biroul Vamal Sighetu Marmației a fost realizată, în special din comerțul cu state terțe. Acțiunile specifice strict domeniului vamal au vizat efectuarea a 28 de controale la persoane juridice, peste 1400 controale colete poștale și 12 controale cu privire la respectarea drepturilor de proprie­tate intelectuală. Principalele măr­furi importate au fost: cherestea de rășinoase, mesteacăn și fag, încălță­minte, piulițe din oțel, țesături impregnate, părți de mobilier din lemn, piulițe din oțel, brichete și peleți din lemn pentru foc. Acestea au provin din Ucraina, China și Turcia. Mărfurile exportate la nive­lul județului provin din Elveția, Federația Rusă, Turcia și Ucraina (elemente lamelare stratificate, mo­bilier din lemn, rafturi din lemn.
Au fost identificate 17 fraude va­male, fiind confiscate mărfuri (țiga­rete, băuturi spirtoase, produse de origine animală), cuantumul amenzilor vamale aplicate fiind în valoare de 1500 lei. Punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Mar­mației a fost tranzitat, în luna decembrie de peste 15.000 mijloace de transport, respectiv peste 88.000 de persoane, a precizat șeful biroului vamal de interior Maramureș, Teo­dor Lupuți. În anul trecut programul a fost rea­lizat în procent de 106,6%.

La nivel CAS Maramureș au fost încheiate contractele cu toți medicii de familie. De asemenea, nu au fost înregistrate restanțe la plăți pentru serviciile medicale, a punctat, Preșe­dintele-Director General CAS Mara­mureș, Carmen Prodan.

Directorul executiv al AJOFM, Oana Mihaela Oșanu a menționat că numărul șomerilor înregistrați la finalul lunii trecute a fost de 6500 persoane, rata șomajului fiind de 3,31%. Numărul persoanelor beneficiare de indemnizație de șomaj a fost mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut. O modificare legis­la­tivă se referă la inserția absolven­ților, prin acordarea unei prime în valoare de 1500 lei, față de 500 lei stabilită anterior.

Datele statistice ale Casei Naționale de Pensii relevă că, la nivelul județului nostru, sunt peste 117.000 de pensionari, din care peste 74.400 pentru limită de vârstă, peste 19.600 pensionari de invaliditate, peste 4800 pensionari din domeniul agriculturii, 1624 beneficiari de pensii anticipate, peste 16.700 de persoane beneficiază de pensie de urmaș. Din data de 15 ianuarie a.c., se preiau, la sediul instituției, cereri pentru bi­letele de tratament în stațiuni, a precizat directorul executiv Lucica Pop.     

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.