• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Aprilie , 2014

Încasări cu 1.200.000 de euro mai mari la bugetul local

Încasări cu 1.200.000 de euro mai mari la bugetul local în primul trimestru din 2014, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013

 
 

Situaţie pozitivă la nivelul încasărilor realizate la bugetul municipiului Baia Mare în primul trimestru al anului 2014, faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013. În primele trei luni ale acestui an a fost încasată o sumă cu 1.200.000 de euro mai mare decât în primele trei luni ale anului 2013.

 

Primarul Cătălin Cherecheş se declară mulţumit de această situaţie pozitivă şi le mulţumeşte cetăţenilor, persoane fizice şi juridice, pentru că au înţeles să îşi plătească la timp taxele şi impozitele locale, beneficiind şi de reducerea de 10% acordată de municipalitate, contribuind astfel la creşterea economică pe primul trimestru şi posibilitatea de a dezvolta şi mai mult oraşul nostru.

 

„Dacă luăm în total veniturile municipiului pe primul trimestru din 2014, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, constatăm că am încasat 71 de milioane de lei anul trecut, iar în acest an,

76 de milioane. Putem spune că aproape cu 1.200.000 de euro am încasat mai mult în acest an. E o sumă considerabilă, care se va regăsi şi în rectificările bugetare pe care le vom realiza, în asfaltările din cartiere, în reabilitările de şcoli şi grădiniţe şi alte acţiuni ale municipalităţii.

Le mulţumesc băimărenilor, persoane fizice şi juridice, pentru implicarea în comunitate prin plata corectă a taxelor şi impozitelor, bineînţeles, beneficiind de reducerea de 10% pe care am oferit-o până la 31 martie 2014 celor care şi-au achitat integral dările”.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

 
 

Economia locală a municipiului Baia Mare se află pe un trend ascendent

 

Acest fapt este demonstrat de veniturile în creştere la sumele şi cotele defalcate din sumele pentru venitul global, o evoluţie ascendentă a societăţilor economice din municipiul Baia Mare, în primul trimestru din 2014, faţă de primul trimestru al anului trecut.

 

„Le mulţumesc băimărenilor pentru implicarea în ceea ce înseamnă dezvoltarea comunităţii noastre, prin faptul că şi-au plătit taxele. Anul trecut, în primele trei luni, s-au încasat 26.946.392 de lei, iar în acest an s-au încasat 30.259.057 de lei, deci avem o creştere importantă. Un semn foarte pozitiv este cel legat de sumele şi cotele defalcate din impozitul pentru venitul global, ceea ce ne arată într-un fel dezvoltarea economică a municipiului, modul în care societăţile comerciale evoluează. Şi aici, în primele trei luni ale anului 2013 am avut o încasare de 16.555.507 lei, iar în acest an, pentru exact aceeaşi perioadă, 17.674.198 lei. Asta reprezintă o creştere la fel de semnificativă şi arată că economia locală se mişcă”.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

 
 

Municipalitatea vrea să ofere din 2015 noi reduceri pentru cetăţeni, la unele taxe şi impozite locale

 

Reducerea de 10 % oferită de administraţia publică locală pentru cetăţenii şi societăţile care până la 31 martie inclusiv şi-au achitat integral taxele şi impozitele locale, a fost de folos în ceea ce priveşte gradul de colectare în primul trimestru al acestui an. Deoarece nivelul de încasare a cunoscut o creştere favorabilă, primarul spune că în 2015, băimărenii ar putea beneficia de noi pachete de reduceri.

 

„Pentru noi este important să avem aceste informaţii, pentru a putea face prognozele pentru dezvoltarea edilitară a municipiului, întreţinere, dar şi pentru a veni cu un pachet de reducere a unor taxe şi impozite în continuare, aşa cum am făcut şi în acest an pentru anumite tipuri de taxe locale. Cred că anul viitor e oportun, şi asta trebuie făcut de acum, să facem o rezonificare a oraşului, să regândim modul în care imobilele sunt impozitate, pentru că sunt zone în municipiul Baia Mare care sunt în categoria A şi sunt în categoria C, respectiv viceversa. Aici trebuie să ne referim şi la tipuri de imobile, dacă cineva care are o vilă de pe deal, care e considerată zonă de tip C, nu înseamnă că trebuie să plătească ca pentru zona C. Trebuie să ne gândim şi la caracterul acelui imobil. Aici îi voi ruga şi pe parlamentarii de Maramureş, în special cei din Baia Mare, să ne ajute, prin a cere modificări legislative, mai ales la Codul Fiscal, pentru a putea face aceste modificări. Ne dorim să generăm şi o reducere pentru persoanele juridice, de la 1,5 % spre 1,3 sau 1,2 %, pentru a-i sprijini. Având în vedere această creştere a încasărilor, previzionăm că vom putea face acest lucru în 2015 sau să abordăm această nouă filozofie”.

 

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.