• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Mai , 2014

Încă patru Profesori Bologna la Centrul Universitar Nord din Baia Mare

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) din care Liga Studenţilor „Pintea Viteazul” face parte ca membru activ, a organizat în acest sfârşit de săptămână, la Bucureşti, Gala Profesorului Bologna, singura iniţiativă naţională prin care studenţii îşi arată aprecierea faţă de profesorii care s-au remarcat prin metodelor lor de predare şi învăţare adaptate la nevoile şi interesele studentului de azi.

Iniţiativa are la bază conceptul de învăţământ centrat pe student, o noua paradigmă a sistemului educaţional în care studentul nu mai este văzut ca parte pasivă căreia i se livrează informaţie, ci participă activ la procesul de învăţare, metodele de predare ale profesorului fiind interactive şi dinamice, adaptate la nevoile fiecărui student. Acest concept este unul de bază în cadrul Procesului Bologna, adoptat şi de România din 2001, însă care din păcate nu a fost implementat cu succes în toate universităţile româneşti din cauza mentalităţilor greu de schimbat ale cadrelor didactice universitare.

Cu toate acestea, dintre profesorii universitari, studenţii au ales câteva de cadre didactice care s-au adaptat la provocările implementării unui învăţământ centrat pe student şi care, prin relaţia pe care au construit-o cu studenţii, au reuşit să devină modele pentru generaţii întregi de tineri şi să îi inspire în traseul profesional pe care aceştia au ales să şi-l construiască.

Aceştia au primit titlul de ,,Profesori Bologna”, această distincţie fiind singura din sistemul de învăţământ superior care răsplăteşte calitatea de bun pedagog a profesorilor, în contextul în care majoritatea premiilor şi distincţiilor pe care aceştia le primesc în general sunt bazate doar pe activitatea profesională şi de cercetare a acestora.

 

Dintr-un total de peste 700 de nominalizări, titlul a fost acordat unui număr de 109 profesori din cele mai importante universităţi din România, din care 4 distincţii au revenit profesorilor Minodora Barbul, Anca Cozmuţa Mihaly, Mircea Ioan Fărcaş şi Adrian Gheorghe Paul din cadrul Centrului Universitar Nord din Baia Mare.

 
 

„Titlul de Profesor Bologna este cu atât mai apreciat cu cât distincţia vine exclusiv din partea studenţilor - cei mai în măsură să analizeze şi să judece prestaţia profesorilor la fiecare oră de curs“

Daniel Orza – Preşedintele Ligii Studenţilor „Pintea Viteazul”

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.