• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 3 Septembrie , 2019

Inaugurarea punctului de lucru SMURD Şomcuta Mare

În cadru festiv a avut loc ceremonia de inaugurare a punctului de lucru SMURD Șomcuta Mare, aflat în subordinea Detașamentului de Pompieri „Căpitan Marchiș Adrian” Baia Mare,din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Gheorghe Pop de Băsești” Maramureș.

 

 

La acest moment important pentru ISU Maramureș și pentru Serviciul Județean de Ambulanță Baia Mare au fost prezenți ministrul Sănătății, Sorina Pintea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Radu Oprea, ministrul Apelor, Pădurilor și Mediului, Ioan Deneș, prefectul județului Maramu­reș, Vasile Moldovan, președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, deputatul de Maramureș, Călin Ma­tei, primarul orașului Șomcuta Ma­re, Gheorghe Buda, primarii din lo­calitățile limitrofe, comandanții și șefii unităților și instituțiilor aparți­nând sistemului național de apărare, ordine publică și siguranță națio­nală, reprezentanți din ATOP Maramureș, colaboratori ai ISU Maramureș, cadrele militare ISU Maramureș.
Gheorghe Buda, primarul orașului Șomcuta Mare, a arătat că această zi a fost așteptată de patru ani de către localnici, trăind cu toții un moment deosebit. „Sunt convins că toți cei care vor activa aici, de acum înainte, vor fi aproape de cetățeni și de eve­nimentele nedorite care vor apărea. Mulțumesc, în primul rând, Consi­liului Local și administrației locale din Șomcuta Mare, care mi-au fost alături în cei doi ani în care am implementat acest proiect de reabili­tare, prin care am adus la cele mai înalte standarde această construcție. Mulțumesc în mod special preșe­din­telui Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel Zetea, care a fost mereu alături de administrația locală din Șomcuta Mare, de fiecare dată când am solicitat fonduri, însă vreau să subliniez și faptul că ne-a fost mereu alături și cu un sfat sau cu o vorbă bună. Trebuie să mulțumim și Guvernului României, ministrului Sănătății, Sorina Pintea, care a avut de spus un cuvânt important în realizarea acestui proiect în anul 2014”, a spus primarul orașului Șomcuta Mare.
Edilul a subliniat faptul că speră să fie aprobate cele 20 de posturi pentru Șomcuta Mare, începând cu luna septembrie, și să fie adusă și descar­cerarea la acest punct de lucru. „Atunci vom vorbi cu adevărat de un sistem integrat care să deser­veas­că Țara Chioarului, o zonă care este destul de întinsă și care este traver­sa­tă pe o mare suprafață de drumul european unde, din păcate, eveni­men­tele nedorite sunt destul de dese”.
În cuvântul său, ministrul Sănătății, Sorina Pintea a declarat că este extrem de emoționată, deoarece de fiecare dată când vine în Mara­mureș, vine ACASĂ. „Mă adresez acum vouă, pompieri, paramedici, lucrători ai Ambulanței. Știm cu toții strădania pe care o depuneți zi de zi, uneori fără a spune prin ce greutăți treceți. Le cunoaștem, însă, fapt pentru care încercăm să vă îmbunătățim condițiile de lucru. Doresc să mulțumesc și autorităților care și-au adus aportul în realizarea acestui proiect, deoarece atunci când există sprijin și consens, lucrurile merg. Și cel mai important aspect este acela că sănătatea nu are culoare politică”, a subliniat ministrul Sorina Pintea.
În mesajul adresat tuturor celor prezenți, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că: „În general, primarii sunt cei mai emoționați oameni atunci când realizează un proiect. Dar și eu mă emoționez alături de ei, deoarece am început un parteneriat cu prima­rii în 2016, când am stabilit ca pro­iectele demarate să fie finalizate într-un singur mandat, pentru a re­câștiga, astfel, încrederea parțial pierdută a cetățenilor. Și când îți ții cuvântul, ai tot dreptul să fii emo­ți­onat, iar emoția primarului Gheor­ghe Buda este una de înțeles. Ne dorim să abordăm altfel admi­nis­trația locală și acest lucru îl aplicăm și la nivelul Consiliului Județean Maramureș. Iar dacă vorbim despre instituțiile aflate în subordinea noastră, finanțate de către CJ, res­pectiv cele din domeniul ordinii publice sau apărării, cum este Centrul Militar sau Inspectoratul pentru Situații de Urgență, cred că am reușit să creștem suficient de mult bugetele acestor instituții pentru ca dotările să fie tot mai bune. Vom continua, astfel, să facem investiții în aparatură și în tehnica de care dispun reprezentanții ISU, pentru a putea, la rândul lor, să ajute toți maramureșenii”, a spus președintele Gabriel Zetea.
Acest serviciu integrat de urgență va deservi toată comunitatea din re­giu­nea Țării Chioarului, care până azi nu a avut un serviciu pentru prelua­rea urgențelor medicale, și este dotat cu echipamente de ultimă ge­nerație pentru a se putea interveni cât mai rapid și eficient în situații de urgență care pun viața cetățenilor în pericol.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.