• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 22 Septembrie , 2014

Inaugurarea oficială a Bazei sportive Dumbrăviţa

Recent a fost sfinţită Baza sportivă a comunei Dumbrăviţa, o investiţie de suflet a primarului Felician Ciceu, primul proiect depus şi câştigat după ce a primit funcţia de primar al comunei Dumbrăviţa în 2008. Un proiect modern, util, durabil.

 
 

„Minte sănătoasă, în corp sănătos”. Un slogan perfect real, pe care administraţia locală a comunei Dumbrăviţa a încercat să-l pună în practică prin mai multe acţiuni şi proiecte care vizează susţinerea sportului şi încurajarea mişcării în rândul tinerilor. Cel mai important proiect, încununarea unei munci de 6 ani, este Baza Sportivă Dumbrăviţa, un proiect cifrat la 800.000 lei, un proiect de suflet pentru primarul Felician Ciceu, primul pe care l-a depus după câştigarea mandatului de primar în 2008.

 

În urmă cu două săptămâni a avut loc inaugurarea Bazei sportive „Dumbrăviţa Arena”, cum a fost botezată de localnici, iar duminica trecută autorităţile locale au ţinut să aibă loc şi o sfinţire religioasă, ca să se pună un început bun, durabil şi creştinesc acestei investiţii.

 

Primarul Felician Ciceu explică: „Duminica trecută s-a făcut sfinţirea Bazei sportive. Din punct de vedere sportiv, inaugurarea a fost făcută cu două duminici mai repede, dar am considerat necesară şi sfinţirea religioasă pentru că aşa e româneşte şi creştineşte. Dumbrăviţa Arena - Baza sportivă Dumbrăviţa este primul proiect pe care l-am iniţiat în 2008, când am ajuns primar, şi prima cerere de finanţare adresată Guvernului României, care s-a materializat şi a ajuns la ce am dorit noi. A fost un proiect de suflet, în tinereţe n-am avut parte de o astfel de bază sportivă şi la iniţiativa mea şi a tinerilor din comună am considerat că este necesar să existe o bază pentru comuna Dumbrăviţa. S-au investit în total aproximativ 800.000 lei, fonduri guvernamentale şi cofinanţare locală”.

 

Visul primarului merge însă mai departe şi spune că şi-ar dori o echipă la nivel de comună, formată din jucători din toate satele: „Dorinţa noastră este de a avea o echipă la nivel de comună, acum există echipe la Chechiş şi Dumbrăviţa, la Chechiş am înţeles că e un singur jucător local, restul sunt veniţi. Şi atunci prefer ca dacă dăm un ban de la bugetul local să fie în beneficiul copiilor din comună. Ideea pe care o susţin în continuare în Consiliul Local este să facem o echipă comunală, cu sportivi din toate satele. Se vor purta discuţii cu cele două asociaţii sportive şi sper că se va găsi soluţia optimă pentru toată lumea. Stadionul din Dumbrăviţa, pentru cine nu ştie sau nu l-a văzut, cuprinde, pe lângă terenul de fotbal, o tribună de 150 de locuri, un vestiar de 200 mp, pentru ambele echipe, pentru arbitri, hol, toalete, duşuri etc. este împrejmuit în întregime”.

 

Stadionul este conectat la o sursă de energie electrică proprie, astfel că se vor putea monta reflectoare pentru o nocturnă: „Este un stadion făcut după cerinţele judeţene. Mulţumesc UACE şi domnului director, pentru că baza era prevăzută cu patru locuri în care se puteau monta furtune pentru irigare, dar UACE a sponsorizat sistemul de irigare cu senzori de umiditate şi ploaie, sunt 6 coloane la nivel de teren”.

 
 

„Prefer ca dacă dăm un ban de la bugetul local să fie în beneficiul copiilor din comună. Ideea pe care o susţin în continuare în Consiliul Local este să facem o echipă comunală, cu sportivi din toate satele. Se vor purta discuţii cu cele două asociaţii sportive şi sper că se va găsi soluţia optimă pentru toată lumea. Stadionul din Dumbrăviţa, pentru cine nu ştie sau nu l-a văzut, cuprinde, pe lângă terenul de fotbal, o tribună de 150 de locuri, un vestiar de 200 mp, pentru ambele echipe, pentru arbitri, hol, toalete, duşuri etc. este împrejmuit în întregime”.

Felician Ciceu

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.