• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 Februarie , 2016

În Sighetu Marmaţiei există tot mai puţini câini comunitari

Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din Sighetu Marmaţiei a făcut inventarul câinilor comunitari. Cu toate că permanent câinii fără stăpân sunt capturaţi şi duşi la adăpost, luna acesta se dă startul unei campanii de capturare a câinilor care trăiesc în haită în anumite zone din municipiu. Populaţia canină va fi vaccinată şi deparazitată.

 

Dacă în urmă cu câţiva ani numărul câinilor care trăiau pe străzi era de peste 700, recent au mai fost depistaţi aproximativ 200 de căini fără stăpân. Zonele în care se acţionează în această perioadă sunt în apropierea gropii de gunoi, pe strada Dobăieş şi Lazul Şesului.

 

„Situaţia câinilor comunitari în Sighetu Marmaţiei e spre bine, pentru că noi, cei din Serviciul Gestionarea Câinilor fără Stăpân, acţionăm ca să îi putem captura şi să nu rămână atâţia în haite, cum e de exemplu la groapa de gunoi, acolo unde întâmpinăm cea mai mare problemă. În ultima perioadă am fost şi i-am numărat, sunt 200 în medie. Nu am putut să îi număr pe cei din Şugău, Făget, Iapa, Valea Hotarului, dar în Sighet sunt 200 de câini care mai trebuie capturaţi”, spune Gheorghe Oros, tehnician veterinar în cadrul Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân.

Personalul din cadrul Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân capturează zilnic  câini comunitari, dar apar alţii peste noapte. O parte din câinii capturaţi sunt revendicaţi de stăpâni după o anumită perioadă, iar ceilalţi sunt vaccinaţi şi deparazitaţi şi ţinuţi în adăpost o perioadă.

„Câinii care au fost capturaţi pe raza Sighetului au fost 780, dintre care au fost revendicaţi 140 şi ceilalţi au fost predestinaţi, după cum prevede legea, la o perioadă de timp în care stagnează aici în adăpost şi când se depăşeşte termenul, sunt eutanasiaţi”, a mai adăugat Gheorghe Oros, tehnician veterinar.

 

Persoanele care sunt atacate de câinii comunitari pot să sune la Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Adăpost pentru a fi capturaţi. Câinii care sunt capturaţi şi nu sunt revendicaţi de stăpâni într-o perioadă de 14 zile pot fi adoptaţi.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.