• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 28 Iunie , 2014

In Memoriam Carol Kondrak

La Muzeul de Mineralogie din Baia Mare a avut loc recent vernisajul expoziţiei de artă plastică in memoriam Carol Kondrak.

 
 

La împlinirea a 12 ani de când cunoscutul sculptor băimărean s-a dus în eternitate, a fost realizată o expoziţie de sculptură mică, lucrări realizate de Kondrak, dar şi o expoziţie de pictură ale artiştilor plastici, Margo Kondrak şi Mihaela Măndicescu. A mai expus Cristina Rus, elevă la Liceul de Artă. 

 

Expoziţia a fost organizată în sala obişnuită cu astfel de evenimente, un spaţiu destul de generos şi înconjurat de sălile în care sunt expuse „florile de mină” maramureşene, bijuterii ale pământului.

 

La ora anunţată au venit mulţi doritori să revadă lucrările lui Kondrak, dar şi mulţi admiratori ai picturilor fostei soţii a sculptorului băimărean şi ale lui Mihaela Măndicescu.

Vazele s-au umplut de flori, iar la discuţiile libere au făcut atmosfera cordială, prietenească.

Pentru început s-a ţinut un moment de reculegere în memoria sculptorului, după care au urmat discursurile aşteptate.

Istoricul de artă Enikö Botiş şi Robert Strebeli, şeful Galeriei de Artă Contemporană a Muzeului Brukenthal din Sibiu (artist format în Baia Mare) au vorbit despre lucrările expuse.

 

Mai mult, s-a lansat ideea pregătirii unei mari expoziţii cu lucrările sculptorului băimărean. Robert Strebeli a mers mai departe şi a propus organizarea acestei mari expoziţii la Muzeul Brukenthal.

Punctul culminat al serii a fost prezentarea picturilor celor două artiste şi a elevei Cristina Rus.

Despre tablourile lui Margo Kondrak s-a spus că sunt ca nişte simfonii de culoare şi că se vede o evoluţie de la o precedentă expoziţie în urmă cu cinci ani.

 
 

Mihaela Măndicescu a venit cu lucrări realizate în tehnica pointilistă, ceea ce presupune o foarte bună tehnică, echilibru, un simţ al culorii deosebit. Tablourile lui Măndicescu sunt flori sau peisaje în care te regăseşti, sunt frânturi din sufletul artistei, sunt un mixt de culoare, căldură, realitate şi multă muncă.

 
 

Timp de trei săptămâni, lucrările pot fi văzute la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.