• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Decembrie , 2018

În Coruia a fost inaugurat Centrul de îngrijire bătrâni

Proiectul, în valoare de 3,5 mi­lioane de euro a fost realizat pe AFIR, pe măsura 3.2.2 și a cuprins patru componente. Astfel au fost modernizați 11,5 km de drumuri, investiția fiind de aproximativ 1 milion de euro, trei kilometri de ca­nalizare, în sumă de aproximativ 800.000 de euro, dotări așezăminte culturale, finanțate cu aproximativ 200.000 de euro, în timp ce pentru Centrul de bătrâni, ultima componentă care trebuia realizată s-au alocat 1,5 milioane de euro.
Primarul comunei Săcălășeni, Emilian Pop a arătat că suma de 2,5 milioane de euro a fost o finanțare pe fonduri europene, în timp ce, de la bugetul local s-a alocat diferența de 1 milion de euro necesară finalizării acestei lucrări. „Ne bucurăm că am încheiat cea mai mare investiție realizată în comunitate, de peste 3,5 milioane de euro și suntem încântați că recepția finală a avut loc în Anul Centenar, în săptămâna în care românii se pregătesc să sărbătorească 100 de ani de la Marea Unire, atunci când România a fost cea mai frumoasă. Acest Centru de îngrijire bătrâni va avea 47 de locuri disponibile, iar eu sper că în primăvara anului viitor vom reuși să îl dăm în folosință. Suntem acum la partea de avizare, obținerea autorizației de funcționare și amenajarea interiorului cu mobilierul necesar. Dar acestea nu sunt singurele investiții, deoarece în 6 noiembrie am semnat contractul de lucrări cu constructorul pentru realizarea unui cămin cultural în Săcălășeni, o finanțare de 1 milion de euro obținută de la Compania Națională de Investiții (CNI), care sperăm să înceapă în primăvară. Cu mândrie pot să spun că, primul investitor din zona Europa a încheiat plantarea nucilor în 12 noiembrie, pe o suprafață de 6,5 hectare. În 26 noiembrie am semnat contractul de concesiune pentru un alt investitor, care aduce în zonă peste 1 milion de euro și aici mă refer la oa­meni care au muncit înafara granițelor țării și au revenit în țară, dornici să facă afaceri în patria natală.

Tot în anul 2018 am semnat câteva contracte importante pe Programul Națio­nal de Dezvoltare Locală, etapa a doua. Și aici mă refer la modernizarea a 4 kilometri de drum sătesc, valoarea proiectului fiind de 1,5 milioane de euro, lucrare din care am realizat până în prezent un procent 75%. Pe un alt proiect de modernizare a drumurilor sătești am obținut alți 900.000 de lei, contractul urmând să demareze în primăvara anului 2019. S-au început lucrările și la dispensarul uman, proiect finanțat cu 1,4 milioane de lei, din care au fost executate 30% din lucrări. 2,5 milioane de lei au fost alocați pentru modernizarea celor trei școli din comună, în timp ce pe GAL am obținut o finanțare de 42.000 de euro pentru realizarea de locuri de joacă pentru copii la fiecare unitate de învățământ din comună”, a declarat Emilian Pop, primarul din Săcălășeni.
La eveniment a participat prefectul de Ma­ramureș, Vasile Moldovan, dar și Cosmin Drulea, directorul de cabinet al președintelui CJ Ma­ramureș, Gabriel Zetea. Sfințirea noului centru de bătrâni a fost realizată de un sobor de preoți.
Reprezentantul șefului administrației județene a transmis autorităților locale din Săcălășeni felicitările președintelui Gabriel Zetea, asigurându-i de întreaga colaborare a executivului, dar și a apa­ratului propriu al instituției Consiliului Județean.
„Am felicitat administrația locală din Săcălășeni atât pentru reali­zarea acestui proiect, cât și pentru toate investițiile majore care au schimbat fața comu­nității locale. Am subliniat faptul că, în An Centenar, când în întreaga țară au loc evenimente cu caracter simbolistic și nu numai, la Săcălășeni ne-am aflat în fața unui eveniment concret prin predarea acestui edificiu de către administrația locală. Am transmis felicitările președin­te­lui Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, pentru întreg efortul depus și pentru finalizarea unui proiect frumos finanțat din fonduri europene și cofinanțat de la bugetul local. Avem convingerea că, începând de anul viitor, beneficiarii acestui proiect se vor bucura de servicii de calitate, iar adminis­trația locală din Săcălășeni este un exemplu de bune practici pentru celelalte comunități ma­ramureșene”, a declarat Cosmin Dru­lea, director de cabinet al preșe­dintelui Consiliului Județean Mara­mu­reș, care a și oferit primarului Emilian Pop, bustul marelui preot Vasile Lucaciu.


„Avem convingerea că, începând de anul viitor, beneficiarii acestui proiect se vor bucura de servicii de calitate, iar adminis­trația locală din Săcălășeni este un exemplu de bune practici pentru celelalte comunități ma­ramureșene”.
Cosmin Dru­lea, director de cabinet al preșe­dintelui Consiliului Județean Mara­mu­reș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.