• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Decembrie , 2013

În cadrul unei întâlniri de lucru, Consiliul Judeţean Maramureş a adus la masa dialogului factorii interesaţi în constituirea unui Cluster pe turism

Marţi, 3 decembrie 2013, a avut loc la Ocna Şugatag o primă întâlnire de lucru privind oportunitatea şi necesitatea constituirii unui asociaţii de tip Cluster în domeniul turismului în judeţul Maramureş.

 
 

Consiliul Judeţean Maramureş, prin organizarea acestei întâlniri, a adus la masa discuţiilor parteneri din domeniul privat, asociaţii de profil, factori interesaţi în vederea constituirii unui parteneriat funcţional în domeniu. Discuţiile au fost îndreptate asupra temei de funcţionare şi de lucru a partenerilor într-o astfel de structură asociativă, care sunt obligaţiile şi responsabilităţile partenerilor implicaţi. Se constată faptul că în cultura noastră organizaţională se doreşte centralizarea la nivel administrativ a procesului de planificare asociativă, dar abordarea europeană şi internaţională ne recomandă extrem de clar nevoia de implicare individuală a tuturor partenerilor asociativi, şi responsabilizarea acestora. Conştientizarea asupra oportunităţilor pe care viitoarea etapă de planificare 2014-2020 le va oferi, reprezintă un prim pas pe acest segment, deşi drumul este dificil şi este nevoie de implicarea susţinută şi constantă a tuturor factorilor interesaţi în elaborarea unei politici comune în domeniul turismului.

 

„Administraţia publică are un rol de liant şi de coagulare între cei implicaţi, nu are rolul de centralizare şi dirijare a unei astfel de structuri. Necesitarea constituirii unei strategii viabile este imperioasă şi ea se face în mod partenerial, de jos în sus, analizând cu obiectivitate oportunităţile şi riscurile procesului. Speram în receptivitate din partea celor care sunt interesaţi de domeniu, şi vom continua să îi aducem la masa discuţiilor pentru a se trece la acţiuni reale şi durabile.”

Claudia Breban – directorul Direcţiei de Dezvoltare şi Investiţii din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.