• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Martie , 2016

„În cadrul UACE, aproximativ 30% din angajaţi sunt de sex feminin”

Se spune că o femeie de succes are întotdeauna mai multe job-uri. Ea trebuie să fie fiică, soţie, mama, soră, angajată, colegă. Are o mulţime de sarcini de care trebuie să se achite onorabil şi pe care să le ţină în echilibru, tocmai de aceea merită respectul şi aprecierea celor din jur  în fiecare zi, dar mai ales acum, în preajma Zilei femeii. Doamnele care lucrează la UAC Europe sunt, cu siguranţă, nişte  femei de succes, care reuşesc să aibă performanţe într-un domeniu plin de provocări cum e industria aeronautică. Kinga Rădulescu-Szabó, director de resurse umane UAC Europe, vorbeşte într-un interviu acordat GAZETEI de Dumbrăviţa despre doamnele din companie, calităţile lor, respectul şi oportunităţile oferite de UACE doamnelor.

 

 

Reporter:  Ce procent din personalul UACE e reprezentat de doamne?

Kinga Rădulescu-Szabó: În cadrul UACE, aproximativ 30% din angajaţi sunt de sex feminin. Procentul este unul destul de mare, ţinând cont de faptul că este o companie cu profil tehnic, în industria metalurgică. Avem multe colege care ocupă funcţii cheie în cadrul companiei, chiar poziţii de conducere. Considerăm că diversitatea, inclusiv cea de gen, poate aduce multe beneficii în dezvoltarea companiei.

 

Reporter: Cum se împacă sexul frumos cu un domeniu aflat în continuă schimbare, cum e industria aeronautică?

Kinga Rădulescu-Szabó: Din experienţa noastră de până acum, sexul frumos se împacă foarte bine cu industria aeronutică, plină de provocări, unde atenţia la detalii este vitală şi este o premisă a calităţii. Ştim cu toţii că atenţia la detalii este una dintre punctele forte ale noastre, ale femeilor. Iar flexibilitatea este o altă calitate a noastră, care este importantă atât în viaţa de zi-cu zi, cât şi într-o industrie în continuă schimbare.

 

Reporter: Care sunt calităţile specifice doamnelor, apreciate în mod deosebit de UACE?

Kinga Rădulescu-Szabó: Aşa cum spuneam mai devreme, grija pentru detalii, atenţia şi munca meticuloasă sunt calităţi ale doamnelor în general, pe care noi, UACE, le căutăm şi le apreciem.

 

Reporter:  Care sunt departamentele din cadrul companiei în care lucrează preponderent doamne?

Kinga Rădulescu-Szabó: Majoritatea doamnelor sunt angajate în departamente precum asigurarea şi controlul calităţii, laborator, vopsitorie, asamblare şi, bineînţeles, în birouri. Sunt poziţii în care munca presupune atenţie deosebită, meticulozitate şi răbdare multă.

 

Reporter:  Cum s-a manifestat de-a lungul timpului grija şi respectul companiei pentru femeile din UACE?

Kinga Rădulescu-Szabó: Grija şi respectul pe care-l promovăm în cadrul UACE este pentru fiecare angajat al companiei, indiferent de gen. Bineînţeles că doamnele sunt tratate în mod deosebit în luna martie, luna femeii, când primesc cadouri din partea companiei, flori şi tichete cadou.

Vorbind la modul general însă, unul dintre obiectivele companiei este să angajăm cât mai multe doamne, recunoscând calităţile lor în muncă  - obiectiv îndeplinit până în prezent, având în vedere că în 2011 procentul de doamne angajate a fost sub 20%, iar în prezent este de 30%.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.