• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 24 Octombrie , 2022

În Baia Mare vin primii bani din PNRR, dar și un antrenor nou la Minaur

Primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a organizat o conferință de presă pe gazonul stadionului „Viorel Mateianu” pentru a-l prezenta pe noul antrenor al echipei de fotbal a Băii Mari, Iosif Mihai, fostul antrenor al Rapidului, echipă pe care a promovat-o în Liga 1. Au mai participat reprezentanții clubului de fotbal și Ciprian Danciu, fostul antrenor al echipei Minaur.

La începutul conferinței de presă, primarul băimărean a făcut câteva declarații mai mult decât interesante.
„Astăzi am primit o veste bună. Ministerul Dezvoltării a aprobat pentru municipiul Baia Mare o primă componentă de finanțare din cadrul PNRR în valoare de 20 de milioane de euro. Vorbim despre unități de învățământ, dar pentru că suntem aici, pe stadion, voi puncta reabilitarea Colegiului «Aurel Vlaicu», unde vom finaliza în acest an baza sportivă, cu două  terenuri pentru competiții și antrenament. Este foarte important să ne asumăm, cei din zona administrativă, nu ce joacă echipa, nu ce scheme tactice pune în operă antrenorul, indiferent de ce sport vorbim, rezolvarea infrastructurii sportive în așa fel încât să fie la îndemâna cetățenilor, la îndemâna tinerilor. Din această perspectivă, am invitat la o discuție, astăzi, conducerea Inspectoratului Școlar Maramureș pentru a deschide curțile școlilor în perioada în care nu sunt cursuri”, a spus Cătălin Cherecheș.

Primarul a menționat că este nevoie ca terenurile de sport ale șco­lilor să nu fie sub lacăt după terminarea orelor, ci să fie la dispoziția tinerilor doritori de sport, mai ales a celor din familii fără posibilități materiale deosebite.
A urmat prezentarea noului antrenor al echipei de fotbal, Iosif Mihai, fost antrenor al Rapidului. Cătălin Cherecheș i-a mulțumit fostului antrenor, Ciprian Daciu, pentru activitatea depusă la echipă și a spus că, la un moment dat, Danciu se va reîntoarce în cadrul conducerii echipei de fotbal Minaur.

Iosif Mihai a vorbit câteva minute despre venirea în Baia Mare.
„Ceea ce m-a făcut să vin la echipa băimăreană a fost dorința de a promova în sezonul viitor. În același timp, îmi doresc ca noi toți să creăm o emulație, ca atunci când joacă echipa să fie o sărbătoare în oraș. De asemenea, mi-aș dori ca toți copiii să vină la meciurile noastre, să vadă un spectacol. Nu fac promisiuni, doar spun că toți cei implicați în acest club vom da totul pentru bunul mers al echipei. Cine nu va face la fel nu va mai continua alături de noi. Asta înseamnă devotament”, a spus noul antrenor al CS Minaur.
Noul antrenor a vorbit frumos despre orașul de pe Săsar, dar mai ales despre oamenii pe care i-a găsit aici. A fost mulțumit cu oferta din partea administrației, nu a negociat nimic și speră să  reușească să ducă la bun sfârșit obiectivul fixat de finanțator, respectiv promovarea în Liga1.

Dincolo de echipa de fotbal, primarul de Baia Mare a vorbit și despre infrastructura sportivă a clu­bului.  Cătălin Cherecheș a spus că este necesară  terminarea reabilitării stadionului „Viorel Mateianu”. El a menționat că a făcut numeroase demersuri în acest sens la guvern, la minister, pentru a primi finanțarea necesară, așa cum s-a și promis.
„Nu avem nevoie, așa cum s-a dat acum pentru astfel de lucrări, de zeci de milioane de euro, nouă ne trebuie 7-8 milioane de euro și am termina stadionul. Sper ca acum să primim acești bani. Dacă nu, vom folosi fonduri proprii și tot vom termina lucrările”, a spus Cătălin Cherecheș.

Primarul băimărean a spus că va avea loc, peste câteva zile, o întâlnire cu factorii politici și administrativi din Baia Mare, Maramureș, pentru a discuta despre  problema infrastructurii sportive și despre sprijinul pe  care guvernanții ar trebui să îl acorde.  

 
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.