• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 26 Ianuarie , 2018

În 2018, 32 de şcoli din Maramureș au grupurile sanitare în exterior

În timp ce alte ţări plănuiesc să ajun­­gă pe Marte, cu echipaj u­man, România se chinuie încă, în Anul Domnului 2018, să mute wc-urile din curtea şcolilor în incinta instituţiilor de învăţământ.

La nivel naţional, în 2418 şcoli, elevii au încă condiţii demne de Evul Mediu. Iar cifrele sumbre au fost date publi­cităţii chiar de Ministrul Educaţiei, Liviu Marian Pop. Cele mai multe astfel de şcoli, respectiv 389, se regăsesc în judeţul Vaslui, urmat în clasament de județele Suceava, Iași și Botoșani. La polul opus de află județele Ilfov, unde o singură școală ar mai avea wc-ul în curte, respectiv Mureș, unde mai sunt două astfel de unități de învățământ. Judeţul nostru are 32 de şcoli a căror grupuri sanitare se află încă în exterior.

„La 159 de la Unirea Principatelor Ro­mâ­ne avem 2.418 unităţi şcolare cu gru­purile sanitare în exterior. Prin programul de guvernare PSD-ALDE, în cel mult 3 ani, autorităţile locale, judeţene şi centrale vor face că toate unităţile şco­lare din România să aibă con­diţii de­cente pentru educaţia ele­vilor şi preşco­larilor”, este mesajul postat de ministrul Educaţiei pe pagina sa de Facebook.
Postarea însă nu a fost lipsită de reacții dure din partea internauților: „Pentru asta au făcut jertfa supremă înaintașii noștri? Statistica din postarea de mai sus este una a rușinii acestei națiuni, care nu are grijă de viitorul ei. Avem condiții mai bune în pușcării decât în școli. Cheltuim mai mult cu un deținut decât cu un elev”, se arată într-un alt comentariu.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.