• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 30 Ianuarie , 2013

Împreună pentru o comună curată

Sub deviza “Împreună pentru o comuna mai curată”, Primăria Dumbrăviţa, cu sprijinul financiar al UAC Europe, prin Asociaţia NEMUS, a început distribuirea de pubele gratuite în satul Dumbrăviţa. Această acţiune se va extinde, în timp, în toate satele comunei.

 

Se spune că gradul de civilizaţie al unei comunităţi este arătat de grija pentru semeni şi pentru mediu.

Comuna Dumbrăviţa este prin educaţia oamenilor săi o comună cu adevărat civilizată, iar acum, beneficiază şi de logistica necesară unei comune moderne şi europene. Motivul? Primăria, cu sprijinul financiar al UAC Europe, prin Asociaţia Nemus, a demarat proiectul intitulat sugestiv “Împreună pentru o comună curată”. Practic, fiecare gospodărie va fi dotată, gratuit, cu pubele.

 

Proiectul se va derula în mai multe etape, multianual, şi, pe parcursul său, toţi locuitorii comunei vor beneficia gratuit de această oportunitate. Primii beneficiari sunt locuitorii satului Dumbrăviţa, care au şi primit pubelele, rezistente, practice şi “prietenoase” cu mediul. Proiectul vine atât în sprijinul cetăţenilor, care pot colecta mai uşor gunoiul, cât şi al mediului. Şi, datorită UAC Europe, oamenii nu au nimic de plătit.

Iulian Gheorghe, directorul companiei, a declarat că: „În primul rând, pentru noi înseamnă o modalitate de implicare în comunitate, pe care o demonstrăm încă o dată. Şi cred că este de lăudat faptul că reuşim să participăm cu oamenii din sat, cu primăria, la un proiect benefic, este în primul rând de lăudat şi admirat iniţiativa domnului primar şi a domnului viceprimar, pentru a face această comună mai curată şi a duce această comunitate către prosperitatea pe care toţi cetăţenii şi-o doresc. Noi suntem mândri să participăm la astfel de acţiuni şi cu siguranţă vom continua. Cunoaştem iniţiativa primăriei de a extinde această acţiune şi în celelalte sate şi intenţia noastră este să participăm din punct de vedere financiar şi logistic şi pe viitor”.

 

Primarul Felician Ciceu a explicat că: „Înseamnă o acţiune de implicare socială, atât din partea primăriei, dar, în primul rând, a UAC, şi o conştientizare a oamenilor de a avea grijă de sate, de comună şi de mediul înconjurător. În paralel cu această acţiune s-au făcut demersuri în fiecare localitate de a se monta coşuri colectoare, atât pentru PET-uri, cât şi doze de material feros şi neferos, cât şi pentru reciclarea deşeurilor menajere, pentru că acesta este viitorul”.

 

Şi viceprimarul Flore Balaj a spus că: „E un proiect foarte bun pentru că până acum se foloseau saci de nylon, de rafie, se aduna multă mizerie. E foarte bine că se face asta, nu se mai aruncă în şanţuri, în râu, în râul nostru, căruia i se spunea „Râul albastru”. Felicitări conducerii UAC. Face o treabă foarte bună că se implică în comunitate, cu şcoala, cultura şi economicul. Intră nişte bani în bugetul local, din taxe şi impozite, şi ne putem gospodări altfel”.

Şi cetăţenii comunei au apreciat acţiunea: „E un lucru benefic pentru noi. Văd că UAC Europe ne sprijină tot timpul. E benefică pentru comunitate şi mediul înconjurător această acţiune. Astfel, deşeurile se adună într-un punct, vine maşina, nu se aruncă mizeria la marginea râului, cum se proceda la sat. Cred că va fi mai curat. E mai practic şi mai civilizat”.

Astfel de pubele există deja în Chechiş, de vreo 2 ani şi şi-au demonstrat deja utilitatea. Aşa că, acţiunea va continua până când toţi cetăţenii comunei vor primi gratuit pubele.

 

„Pentru noi înseamnă o modalitate implicare în comunitate, pe care o demonstrăm încă o dată. Şi cred că este de lăudat faptul că reuşim să participăm cu oamenii din sat, cu primăria la un proiect benefic. Suntem mândri să participăm la astfel de acţiuni şi cu siguranţă vom continua. Cunoaştem iniţiativa primăriei de a extinde această acţiune şi în celelalte sate şi intenţia noastră este să participăm din punct de vedere financiar şi logistic şi pe viitor” - Iulian Gheorghe, director UAC Europe.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.