• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Martie , 2016

Împreună, găsim soluţii bune pentru Baia Mare Gunoaiele de la baraj Firiza pot să dispară cu implicarea tuturor, susţine Cristian Niculescu Ţâgârlaş

De la începutul lui martie, acţiuni consecutive de ecologizare au avut loc la baraj Firiza, unde munţii de gunoaie pun în pericol sănătatea băimărenilor. Încă din prima zi a lunii, tineri voluntari, inclusiv din cadrul Centrului de Zi pen­tru persoane cu dizabilităţi al ASSOC, s-au implicat în proiectul promovat de avocatul Cristian Niculescu Ţâgârlaş, preşedinte PNL Baia Mare.

 

Numă­rul factorilor care po­luea­­ză sursa de apă potabilă a municipiului Baia Mare a crescut, iar Cristian Ni­culescu Ţâgârlaş a făcut apel la cetă­ţeni pentru ca aceştia să i se alăture în acţiunile de ecologizare. La cele de până acum s-au adunat 90 de saci cu gunoaie doar dintr-o singură zonă de picnic, iar pentru sâmbătă, 12 martie, a fost programată o nouă intervenţie. Demersul va fi mai amplu, pentru că şi Garda Ecologică Baia Mare a decis să intervină în zonă.

 

Liderul liberal a anunţat că, la fel ca la acţiunile precedente, va fi şi de această dată alături de cei care vor să ajute la ecologizarea zonei. „Salut apelul lansat de Garda Ecologică Baia Mare şi mă bucur că iniţiativa noastră recentă are continuitate şi finalitate. Voi fi şi eu la barajul Firiza, alături de băimăreni, de toţi cetăţenii care militează pentru o natură curată, într-un oraş verde”, a declarat Cristian Niculescu Ţâgâr­laş, preşedinte PNL Baia Mare.

Cristian Niculescu Ţâgârlaş a spus că pentru a avea un mediu curat este important ca tot mai mulţi cetăţeni să participe la curăţarea gunoaielor de pe baraj, sursa noastră de apă potabilă.

 

Voluntarii au stabilit ca la fie­care sfârşit de săptămână să iasă la curăţenie. „În cadrul acţiunilor precedente am adunat gunoaiele dintr-un singur loc. Vrem să fa­cem plăcuţe pe care să le insta­lăm în zonele de agrement şi prin mesajele inscripţionate să în­curajăm oamenii să strângă gunoaiele. Cea mai mare problemă este că se adună mizerie lângă zona de colectare a apei potabile, iar cetăţenii ar trebui să înţelaegă că ţine de ei să facă curat după ieşirile la iarbă verde, deoarece cu toţii bem din apa barajului”, a punctat Ionuţ Caraba, unul dintre voluntari.

 

Toţi cei care doresc să participe la acţiunea de ecologizare programată pentru sâmbătă, 12 martie, sunt aşteptaţi în staţia de autobuz de la stadion, începând cu ora 10.00.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.