• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 29 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 17 Iulie , 2023

Importanța comunicării dintre copii și adulți

 Comunicarea eficientă reprezintă piatra de temelie a relațiilor sănătoase și, când vine vorba de adulți și copii, joacă un rol vital în promovarea dezvoltării emoționale și a succesului educațional. Comunicarea nu înseamnă doar schimb de cuvinte; este despre stabilirea unei conexiuni, construirea încrederii și crearea unui mediu sigur în care copiii să se poată exprima. Atunci când adulții ascultă activ, validează și se implică în conversații semnificative cu cei mici, pun bazele bunăstării emoționale. Pornind de la aceste premise, am considerat că este necesar ca această tematică, respectiv cea a comuncării dintre copii și adulți, să fie prezentată în buletinul informativ realizat conform subactivității 3.4 „Informarea comunității cu privire la importanța educației incluzive în prevenirea abandonului școlar”, proiect „Dezvoltarea infrastructurii educaționale nonformale și perfecționarea cadrelor didactice”. Buletinul informativ se realizează în fiecare lună, subiectele aduse în discuție fiind diverse, cu scopul de a promova educația incluzivă. Aceste buletine sunt diseminate în unitățile de învățământ din municipiul Baia Mare și se adresează în egală măsură cadrelor didactice, părinților și elevilor.

“Dezvoltarea infrastructurii educaționale nonformale și perfecționarea cadrelor didactice” este un proiect implementat de Municipiul Baia Mare prin Direcția de Asistență Socială în parteneriat cu Școala Gimnazială Vasile Alecsandri Baia Mare, cu scopul de a furniza pentru un număr de 380 persoane din grupuri vulnerabile un set de servicii integrate: servicii sociale, socio-medicale, medicale, stomatologice, de educație nonformală, parenting, pachete de igienă personală și igienă a locuinței, pachete educaționale, servicii de formare profesională pentru 50 de cadre didactice, activități de voluntariat și petrecerea timpului liber.

Prin atingerea rezultatelor proiectului urmărim dezvoltarea infrastructurii de servicii sociale specifice în Cartierul Vasile Alecsandri prin furnizarea unui pachet de servicii integrate cu accent pe creșterea aportului educației nonformale și descentralizarea locală a serviciilor publice în vederea creșterii capacității zonei de administrare și diversificare a serviciilor furnizate.

„Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Capital Uman 2014-2020”.

 

Date de contact: telefon - 0733.055.743, adresă email: das.proiecte@baiamare.ro.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.