• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 23 August , 2019

Important sprijin financiar acordat de către Consiliul Județean pentru realizarea Festivalului „Roza-Rozalina”

În organizarea Primăriei, Con­siliului Local și a Cămi-nului Cultural Rozavlea, dar și cu un important sprijin financiar acordat de către Consiliul Județean Maramureș, Festivalul „Roza-Rozalina” a avut loc în perioada 17 - 18 august 2019, în localitatea Rozavlea. Festivalul a debutat sâmbătă, 17 august, cu începere de la ora 18.00, cu degustare de mici și bere, dar și cu muzică de calitate și dans.

Parada portului popular a fost programată pentru duminică, la ora 12.00, deschiderea oficială având loc la 12.30. De la ora 13.00, toți cei prezenți s-au bucurat de recitalurile susținute de Ansamblul „Roza Rozalina” și de renumiți soliști vocali, momentul cel mai aplaudat fiind cel în care pe scenă a urcat Aurel Tămaș. Sea­ra zilei de duminică s-a în­che­iat cu recita­lul ex­tra­ordi­nar susținut de Raluka, după care a urmat disco­te­ca în aer liber și focul de artificii.
Primarul comunei Rozavlea, Va­sile Mîrza, a readus în atenția celor prezenți istoria comunității pe care o reprezintă, explicând faptul că ”Roza-Rozalina”, frumoasa uriașilor din care descinde și comuna Rozavlea, a ajuns simbolul și numele festivalului. Edi­lul a insistat pe faptul că per­­- so­­najul mitic, Roza-Rozalina, este mai cu­noscută decât voievodul de Mara­mureș, Ioan de Rozavlea, dar a subliniat că toți roză­vle­nii sunt urmași de vo­ievozi și prin venele lor curge sânge albastru.
La festival a fost prezent și pre­ședintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea, căruia edilul Vasile Mîrza i-a mulțumit pentru sprijinul financiar și logistic acordat în realizarea acestei acțiuni culturale, dar și pentru tot ajutorul dat administrației locale în vederea implementării pro­iectelor comunei Rozavlea. „Avem foarte multe proiecte pe care le derulăm prin Mi­nisterul Dezvoltării Regionale și Ad­mi­nistrației Publice, pro­iec­te care nu ar fi fost po­si­bile fără ajutorul acordat de instituția Consiliului Jude­țean și fără implicarea preșe­din­telui Gabriel Zetea. Șeful admi­nis­trației județene ne-a susținut în mod temeinic în obținerea pro­iectelor noastre și ne-a ajutat să ajungem la factorii de decizie din București. Pentru tot ce a făcut și face pentru Rozavlea, atât perso­nal, cât și în numele rozăvlenilor, îi mulțumim”, a conchis primarul Vasile Mîrza.

Gabriel Zetea: „Roza-Rozalina” este unul dintre cele mai frumoase festivaluri tradiționale din Maramureș
 

August este luna festivalurilor tradiționale maramureșene, iar „Roza-Rozalina” din Rozavlea este unul dintre cele mai frumoase. Oamenii entuziaști, coconii veseli și voia bună îi de­termină pe cei care ne trec pragul să ne viziteze an de an și să se bucure alături de noi la ac­ți­unile culturale locale organizate în aproape toate comunitățile Ma­ra­mureșului, a ară­tat șeful administrației județene, Gabriel Zetea. Președintele Consiliului Județean a felicitat Consiliul Local din Rozavlea și pe primarul Va­sile Mîrza pentru că au acceptat, și în acest an, ajutorul de prietenie oferit de către instituția județeană, subliniind fap­­tul că, pe mai departe, administrația ju­de­țeană va fi alături de toate comunitățile mara­mureșene care vor solici­ta sprijin în vederea pă­strării tradiției Mara­mureșului.
„Suntem din nou la Rozavlea, într-un parteneriat prin care dorim să organizăm sărbători tra­diți­o­nale maramureșene, sărbători care păstrează sufletul nostru curat și de care se bucură toți cei pe ca­-
re-i invităm, respectiv turiștii care ne invadează județul în ultimii ani. Prin buna colaborare care există în prezent între Consiliul Județean Maramureș și comu­nitățile locale, încercăm promovarea județului atât prin participarea la târguri de turism, cât și prin organizarea de mani­festări culturale în fiecare localitate. Pentru că astfel de acțiuni sunt cele care mențin vie tradiția Maramureșului, portul popular autentic, muzica și dansul moș­te­nite din moși-strămoși și pe care trebuie să le păstrăm cu sfințenie mai departe, pentru copiii noștri. Trebuie să ne iubim și să ne cins­tim județul, să îl vorbim de bine oriunde vom merge, pentru că Maramureșul este cu adevărat cel mai frumos tărâm al României”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

În finalul discursului său, șeful administrației județene a vorbit despre reabilitarea drumului județean pe Valea Izei, un vis al localnicilor de aproape trei dece­nii și care, în viitorul apropiat, va deveni realitate. Gânduri de bine a transmis rozăvlenilor și prima­rul municipiului Sighetu Marma­ției, Horia Scubli, care a felicitat administrația locală pentru pro­iectele implementate în Rozavlea și pentru reușita acestei noi ediții a festivalului „Roza-Rozalina”, menționând că este născut în Rozavlea, fapt pentru care această comunitate va avea mereu un loc special în inima sa.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.