• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 13 Noiembrie , 2012

IJP Maramureş, întâlnire informală cu presa

Noul comandant al IJP Maramureş, comisarul şef, Viorica Marincaş, şi adjuncţii Inspectoratului, Ioan Cupşa şi Ionel Todoran, au dorit să discute cu presa băimăreană pe tema unei bune colaborări. Întâlnirea a avut loc la Mara, într-un salon destinat unor astfel de discuţii.

 

Noul comisar şef, care are un mandat de şase luni, după care va da examen pe funcţie, a dorit să discute cu cei din presă, numiţi colaboratori, colegi etc. de către ofiţerii superiori care conduc IJP.

Viorica Marincaş a dorit să ştie care sunt problemele, dacă sunt probleme, între Inspectorat şi presa din Baia Mare. Un început de discuţie care a scos la suprafaţă eterna problemă a informaţiilor care sunt oferite ziariştilor. Noul purtător de cuvânt al IJP, Cecilia Grozavu, a şi făcut cunoştinţă cu săgeţile care au fost trase de jurnalişti. Noul şef al Inspectoratului, nu credem că s-a aşteptat la o reacţie din partea unor ziarişti nemulţumiţi de modul în care se oferă informaţii presei. Discuţia a dus spre un armistiţiu în care părţile îşi vor evalua poziţiile, iar apoi, după cum a spus Viorica Marincaş, se va construi o relaţie de bune practici cu presa. Sigur, au ieşit la suprafaţă şi fisurile prezente în breasla jurnaliştilor. Unii ar dori informaţiile de eveniment, la orice oră şi la prima mână, alţii, printre care şi noi, am spus că ar trebui ca toată presa băimăreană să fie tratată în mod unitar. Nu credem că trebuie făcute diferenţieri. Ziariştii băimăreni sunt meseriaşi, iar o relaţie bună cu IJP nu ar fi decât în folosul unei corecte informări a cetăţenilor.

Sigur, sunt păreri divergente cu privire la interesul pentru unele informaţii, s-a discutat şi despre drepturile la intimitate, despre prezumţia de nevinovăţie şi alte aspecte care plasează această problemă, undeva la mijloc. Şi poliţiştii au dreptate când invocă regulamente şi proceduri, şi ziariştii au dreptate când doresc o informare rapidă şi eficientă.

Noi credem că profesionalismul lui Ioan Cupşa şi a lui Ionel Todoran vor ajuta noua conducere a IJP să aibă o relaţie bună cu presa băimăreană. 

Comentariile celorlalți

un oarecare pe 14.11.2012 la 21:30
...felicitari dnei comisar sef pentru aceasta numire pe functie si totodata mult succes in activitate. Sper din tot sufletul ca va fi impartiala si nu se va lasa influentata de nicio ingerinta externa atunci cand va fi cazul ca o anumita functie sa fie ocupata de sub alterni. Stiu ca exista tendinte din partea unora de a-si ajuta apropiatii ca sa ocupe anumite functii pentru care nu au pregatirea necesara dar au pe cineva sus pus la Bucuresti. Suntem intr-o tara in care de prea multe ori nu competenta te avanseaza ci neamurile!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.