• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 22 Iulie , 2014

„Hrană pentru suflet”, expoziţia Taberei de creaţie „Elisabeta”

 
 

În 13 iulie 2014, ora 17, la Casa de Cultură a oraşului Cavnic, a avut loc vernisajul expoziţiei de artă intitulată „Hrană pentru suflet”, organizată de Uniunea Artiştilor Plastici în colaborare cu Centrul de Excelenţă „Porţile Nordului” şi Liga Scriitorilor Români.

 
 

Evenimentul a marcat şi debutul primei ediţii a taberei de creaţie „Elisabeta”, care se doreşte a deveni un factor de promovare a valorilor artistice naţionale şi internaţionale, precum şi a potenţialului turistic al zonei.

Iubitorii de artă au putut admira lucrări de pictură şi fotografie ale participanţilor la tabară precum şi ale membrilor UAP sucursala Baia Mare.

 

Lucrările expuse sunt semnate de: Elisabeta Veress, Marinela Căluşeru, Doina Iovănel Spineanu, Gabriela Auer, Ligia Boboc, Doina Dascălu, Daniela Stănoiu, George Blaga, Bebu Dură, Marian Lupu, Ioan Mihali, Roman Bogdan, Felician Săteanu şi Zsolt Silaghi.

Au luat cuvântul Virginia Paraschiv, Felician Săteanu, Pierre Duton şi primarul Cavnicului, dl. Alexandru Dragoş, care a declarat: „Vrem să facem dintr-un oraş mineresc, un centru de cultură al zonei”, încântat de iniţiativa familiei Elisabeta şi Tiberiu Veress, de a iniţia şi sponsoriza această primă ediţie a taberei care se vrea un precedent pentru următoarele ediţii. Vernisajul a fost însoţit de un recital de poezie şi muzică susţinut de Carmen Băinţan şi Mihai Ganea, Sepsi Maria, precum şi de o lansare de carte a cunoscutului scriitor maramureşean, Teo Moldovan.

 

Participanţii la tabără au fost încântaţi de căldura şi ospitalitatea gazdelor, de frumuseţea zonei şi receptivitatea publicului.

În primele două zile de lucru, artiştii au făcut excursii de documentare în împrejurimile Cavnicului, vizitând bisericile monument din Şurdeşti, Şişeşti, Plopiş, Leschia, Copalnic, Breb şi Budeşti. Atât peisajul maramureşean cât şi spiritualitatea locului vor fi temele de inspiraţie a creaţiei lor, materializate în numeroase picturi şi fotografii, care vor constitui o expoziţie în perioada ediţiei a doua a Taberei de creaţie „Elisabeta”, care, cu sprijinul Primăriei şi a sponsorilor locali, se doreşte a avea loc în aceeaşi perioada a anului viitor.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.