• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Iulie , 2016

Hramul bisericii din Şindreşti

Parohia Ortodoxă Şindreşti şi-a serbat, miercuri, 29 iunie, Hramul, avându-i ca ocrotitori pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. La fel ca  în fiecare an, şi anul acesta satul Şindreşti a fost gazda primitoare a unui număr frumos de credincioşi, fii ai satului, rudenii şi cunoscuţi, care au umplut biserica satului.

 

Sfânta Liturghie a fost oficiată în sobor, începând cu ora 10.00. Au răspuns invitaţiei preotului paroh Dănuţ Săsăran, părintele Alexandru Câmpian, de la Parohia Ortodoxă Făureşti, (fiu al satului) protosul care a condus oficierea liturghiei, preotul Florea Florin de la Parohia Ortodoxă Ciolt, Protopopiatul Chioar şi preotul Vasile Tarţa de la parohia vecină Rus.

 

În cuvântul de învăţătură, părintele Alexandru, a evocat personalitatea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel şi a subliniat activitatea şi importanţa acestora în Istoria Bisericii.

Părintele şi-a mai exprimat bucuria de a fi prezent la hram după aproape 46 de ani, timp în care acest lucru nu a fost posibil deoarece şi Parohia Ortodoxă Făureşti de unde a ieşit la pensie îşi serbează hramul la aceeaşi dată.

Printre oficialităţile prezente s-a aflat domnul primar al Comunei Dumbrăviţa, Felician Ciceu, de curând ales pentru un nou mandat de 4 ani.

 

La finalul slujbei, parohul Săsăran Dănuţ, a adresat un salut călduros celor prezenţi şi a adus mulţumirile cuvenite celor care au contribuit la buna organizare şi desfăşurare a Hramului. A fost evidenţiată familia Pop Liviu cu Adina din Şindreşti, care în fiecare an aduce o contribuţie substanţială bisericii.

După înconjurarea bisericii de trei ori, cu Evanghelia, Crucea şi Praporii în sunetul clopotelor, credincioşilor li s-a împărţit anafură şi fiecare invitat a fost poftit la masa de agapă.

Ziua s-a încheiat cu tradiţionalul joc de Sânpetru de la Căminul Cultural, organizat de tinerii satului, anul acesta muzica şi voia bună fiind asigurată  de tânăra interpretă Nicoleta Pascan din Dumbrăviţa.

 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.