• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Octombrie , 2015

HHC înfiinţează noi structuri de economie socială

Fundaţia Hope and Homes for Children Romania a lansat în Baia Mare trei Structuri de Economie Socială (SES) cu servicii de: contabilitate, logistică şi marketing şi centru îngrijiri medicale la domiciliu. La eveniment au participat reprezentanţi ai unor instituţii maramureşene, administratorii celor trei structuri economice şi cei de la HHC România.

 
 

Lansarea Structurilor de Economie Socială din Baia Mare face parte din proiectul „Economia socială = progres social” cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial „Dezvoltarea resurselor umane 2007 – 2013”, derulat de fundaţia Hope and Homes for Children Romania, împreună cu partenerii săi. Structurile sociale deschise la Baia Mare fac parte dintr-o serie mai amplă de 11 astfel de SES deschise în Alba Iulia, Sibiu şi în zonele rurale din judeţul Maramureş. Acestea vor genera, în total, 51 de locuri de muncă, din care 37 vor fi ocupate de persoane vulnerabile. Proiectul are ca scop creşterea calităţii vieţii pentru 700 de persoane incluse în grupul ţintă al proiectului (250 femei în situaţii de risc; 100 familii care au mai mult de 2 copii; 100 familii monoparentale; 250 persoane de etnie romă).

 

Pe durata proiectului s-au dezvoltat în regiunile Nord-Vest şi Centru 11 structuri de economie socială, complet utilate şi funcţionale, în judeţele Maramureş, Sibiu şi Alba, după cum urmează:

- Servicii de contabilitate, cu sediu în sat Săsar, comuna Recea, judeţul Maramureş.

- Centru de logistică şi marketing, cu sediul în sat Rus, comuna Dumbrăviţa, judeţul Maramureş.

- Îngrijire bolnavi la domiciliu, cu sediul în sat Coltău, Comuna Coltău, judeţul Maramureş.

- Ateliere de fabricare paleţi, cu sediul în localitatea Cerneşti, judeţul Maramureş.

- Fabrica de prefabricate din beton, cu sediul în sat Mogoşeşti, comuna Satulung, judeţul Maramureş.

- Îngrijire bolnavi la domiciliu, cu sediul în localitatea Alba-Iulia, judeţul Alba.

- Cămin de bătrâni, cu sediul în localitatea Alba-Iulia, judeţul Alba.

- Confecţii, cu sediul în localitatea Dumbrăveni, judeţul Sibiu.

- Brutărie, cu sediul în localitatea Turnu Roşu, judeţul Sibiu.

 

S-au creat 51 de locuri de muncă, din care 37 pentru persoanele vulnerabile din următoarele categorii de beneficiari ai proiectului: femei în situaţii de risc, familii care au mai mult de 2 copii, familii monoparentale şi persoane de etnie romă.

31 de locuri de muncă, create în judeţul Maramureş. În cadrul celor 3 Structuri de Economie Socială lansate acum, s-au creat 11 locuri de muncă.

 

Toate locurile de muncă vor fi menţinute cel puţin 12 luni după finalizarea proiectului.

 

Înainte de a fi angajaţi, beneficiarii angajaţi au participat la cursuri de calificare sau specializare în diferite domenii: îngrijitor bătrâni la domiciliu, pavator, infirmier, îngrijitor bolnavi la domiciliu, operator la instalaţiile de prelucrare a lemnului, competenţe antreprenoriale.

 
 

Alte rezultate ale proiectului până în prezent:

 

700 persoane vulnerabile au beneficiat de servicii de informare, de orientare/consiliere şi mediere, din care 250 femei aflate în situaţii de risc, 250 persoane de etnie romă, 100 familii cu mai mult de 2 copii, 100 familii monoparentale.

400 persoane vulnerabile au participat la cursuri de instruire, certificate CNFPA şi au primit subvenţii.

Au fost organizate două vizite transnaţionale la Partenerul 3 al proiectului Aproximar, Cooperativa de Solidariedade Social, CRL (Portugalia) pentru valorificarea experienţei europene în domeniul economiei sociale şi transferul experienţei către activităţile proiectului.

A fost organizat „Târgul locurilor de muncă” în Baia Mare, la care au participat 58 de persoane, din care 8 posibili angajatori. La manifestare a fost prezent şi Ştefan Dărăbuş, lider al HHC, cel care se ocupă de proiectele HHC în Europa de sud-est şi centrală.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.