• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Aprilie , 2014

Handbalistele de la HCM Baia Mare le-au făcut o surpriză copiilor şi tinerilor de la Mănăstirea Prislop

Duminică, 30 martie 2014, handbalistele de la HCM Baia Mare au vizitat Mănăstirea Prislop, un loc cu adevărat special din judeţul Maramureş, unde Părintele Irineu este „tată” pentru 60 de copii şi tineri proveniţi din sistemul de protecţie al statului sau din familii dezorganizate.

 
 

Paula Ungureanu şi coechipierele sale nu au venit cu mâna goală la întâlnirea cu cei mai speciali suporteri ai echipei băimărene. Au adus echipamente de joc inscripţionate, îndeplinindu-le astfel tinerilor de la Mănăstirea Prislop o dorinţă mai veche.

 

Iniţiativa acestei întâlniri îi aparţine primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, apropiat părintelui Irineu, care este ajutat în demersul său de a oferi o viaţă normală acestor copii şi tineri, de o serie de oameni inimoşi. Tot prin grija edilului, copiii şi tinerii de la Prislop s-au numărat printre spectatorii partidei de sâmbătă, 29 martie 2014, dintre naţionala de handbal feminin a României şi selecţionata Germaniei.

 

60 de copii şi tineri speciali au învăţat, la Mănăstirea Prislop, în grija părintelui Irineu, ce înseamnă „familie” şi „acasă”, iar atenţia şi iubirea cu care le-au primit pe handbalistele de la cea mai bine cotată echipă de handbal feminin din România, a încărcat de emoţie orele petrecute împreună.

 
 

Surpriză pentru Paula Ungurean

 

Îngerul păzitor din poarta echipei HCM Baia Mare, Paula Ungureanu, şi-a aniversat duminică, 30 martie, ziua de naştere. Copiii şi tinerii de la Mănăstirea Prislop s-au pregătit temeinic pentru întâlnirea cu Paula, astfel că i-au oferit flori, mici atenţii confecţionate de ei, dar i-au cântat „La mulţi ani”, apoi i-au dedicat un cântec în limba italiană. Până la lacrimi a fost impresionată Paula Ungureanu, mai ales că surpriza copiilor a fost urmată de urările de bine ale părintelui Irineu.

 
 

„Am ţinut foarte mult ca fetele să vină aici, să participe la slujbă, să îi cunoască pe copii şi tineri. Ele se bucură de atenţia unui oraş şi a unei ţări întregi, fiind apreciate şi iubite, dar trebuie să întoarcă aceste daruri şi celor din jurul lor, să se implice în acţiuni de suflet. Emoţiile au condus orele pe care le-am petrecut la mănăstire, alături de aceşti copii şi tineri minunaţi. La Mănăstirea Prislop, părintele Irineu, „tată” pentru nişte copii şi tineri deosebiţi, cărora le-a oferit o mână de ajutor atunci când soarta le-a întors spatele, ne oferă cea mai mare lecţie de viaţă, de comuniune sufletească şi umanitate”.

 

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare

 
 

„De câte ori ajungeţi pe teren, să jucaţi, să vă aduceţi aminte că sunt nişte inimi minunate, care bat pentru voi şi spun câte o rugăciune. La crucea pe care o aveţi de purtat, de a duce în lumea întreagă ce este mai bun şi mai frumos pe meleagurile noastre, pentru că mulţi văd doar ce e rău, nu şi ce e bine, să vă gândiţi că şi de aici o rază de lumină este alături de voi, pe teren, să vă ajute. Vă mulţumim din suflet pentru tot, şi domnului primar, şi pentru că ne-aţi adus daruri şi să ştiţi că vă aşteptăm aici, de fiecare dată ca acasă, ca într-o familie mare”.

 
Părintele Irineu

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.