• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 4 Martie , 2016

Hairspray, un musical care a adus America mai aproape de Baia Mare

Fundaţia Centrul de Tineret pentru UNESCO din România, cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA, a oferit publicului băimărean o interpretare în limba engleză a musicalului american „Hairspray”, care reflectă imaginea Americii din anii ’60 şi reprezintă un manifest împotriva oricărui tip de discriminare şi injustiţie socială.

 

 

La spectacol a participat şi un reprezentant al Ambasadei SUA. Spectacolul a stârnit interes în rândul publicului băimărean, sala Teatrului Municipal devenind neîncăpătoare.

 

Musicalul „Hairspray”, care a primit opt premii Tony, a prezentat publicului băimărean o imagine a societăţii americane din anii ’60 din Baltimore, Maryland. Producţia oferă o viziune originală asupra unora dintre nedreptăţile care au avut loc în unele părţi ale Americii ca parte a luptei pentru drepturile civile.  Este povestea unei adolescente care se confruntă cu propriile sale neajunsuri, pe fondul istoriei luptei pentru drepturile civile în America anilor ‘60.

Povestea lui Tracy Turnblad şi a eforturilor sale de a-şi valorifica talentul, dincolo de aspectul său fizic, se dezvăluie discret, ca un ecou al luptei comunităţii de culoare din Baltimore pentru drepturi egale şi integrare. Spectacolul a fost pus în scenă de studenţii din promoţiile 1, 2 şi 3 ale primului program de masterat de Teatru Muzical din România, de la Universitatea „Dunărea de Jos”, din Galaţi.

 

La spectacolul de pe scena Teatrului Municipal Baia Mare a fost prezent şi un reprezentant al Ambasadei SUA, consilierul pentru presă şi cultură Ron Hawkins. Oficialul a vorbit printre altele şi despre implicarea tinerilor în teatru.

 

„Show-ul a fost minunat şi mai important a fost faptul că audienţa a reacţionat extraordinar. Un exemplu extraordinar a fost show-ul, musicalul care a avut substanţă, a avut un mesaj deosebit, muzica a fost extraordinară, cred că asta este ceea ce îşi doresc tinerii şi să înveţe lucruri noi”, a spus consilierul pentru presă şi cultură Ron Hawkins.

Prin spectacolul “Hairspray” s-a testat oarecum audienţa din Baia Mare şi interesul ei pentru cultura americană, a mai spus Hawkins. Publicul băimărean a trecut cu brio acest test, motiv pentru care reprezentantul Ambasadei SUA susţine că va reveni în municipiul Baia Mare, pentru a susţine şi alte proiecte.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.