• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 06 August 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Iulie , 2020

„Guvernul va finanța racordarea românilor la rețeaua de distribuție a gazelor naturale”

Ionel Bogdan, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Maramureș și se­cretar de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului,
a­nun­­ță că pentru prima dată, în ultimii 30 de ani, Guvernul sprijină financiar racordarea românilor la rețeaua de distribuție a gazelor na­turale. „Maramureșenii pot beneficia din plin de acest program, după ce Proiectul de investiţii «Conduc­tă de transport gaze naturale pe direcţia Sighetu Marmaţiei - Vişeu de Sus – Borşa» a fost declarat de Guvern, în luna mai, proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale”, a precizat Bogdan.

Ionel Bogdan a fost votat miercuri, 15 iulie 2020, drept candidat al Partidului Național Liberal pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș. „Cu încredere și seriozitate, victoria va fi a noastră, a tuturor maramu­re­șenilor!”, a declarat liderul PNL Maramureș.
 

Dezvoltarea rețelei de gaze naturale, prioritate a liberalilor
 

Liberalii au primit undă verde de la Comisia Europeană pentru finanțarea proiectelor de racordare a populației la rețelele de gaze na­turale. Strategia energetică a Ro­mâniei presupune investiții, în mai multe etape, pentru dezvoltarea infrastructurii de gaze către orașe și sate.
Președintele PNL Maramureș este convins că programul PNL „Re­clădim România”, susținut de către premierul Ludovic Orban, este baza de la care va începe transformarea Maramureșului într-un județ prosper, occidental și conectat la nevoile secolului XXI. Interesul Național cere creșterea investițiilor în domeniul energetic. Avem re­surse de toate felurile: atât naturale, cât și specialiști. Putem fur­niza securitate energetică în regiunea noastră, producția internă de ener­gie poate fi mai mult decât suficientă. Politicile de mediu, dar și Green Dealul promovat de către Comisia Europeană, trebuie să fie piloni de dezvoltare în această direcție.
PNL pentru Maramureș
Ionel Bogdan, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Maramureș, a mai declarat: „Facem toate eforturile ca, începând cu 1 august 2020, pri­măriile să poată depună proiectele de racordare și să beneficieze începând cu anul acesta de finanțarea aprobată de Comisia Europeană. Până la finalul anului sunt la dis­poziție 200 milioane de euro, pe exercițiul financiar 2014-2020, iar acum negociem la Bruxelles pentru a doua etapă, 800 milioane euro, pe exercițiul financiar 2021-2017”.
Mai mult, liderul liberalilor mara­mureșeni a mai afirmat că: „Acest program național de racordare a populației la rețeaua de distribuție a gazelor naturale este parte a Planului Național de Investiții și Relansare Economică pe care ni l-am asumat și pe care începem să îl punem în practică”.

 

Planul de Relansare economică în valoare de 100 de miliarde de euro al Guvernului PNL

 

Actele normative pentru implementarea Planului de Relansare sunt prezente pe ordinea de zi a ședinței guvernului de joi, 16 iulie 2020, a afirmat premierul Ludovic Orban, conform Agerpres.
Programul PNL, comparat de către economiști și analiști cu „Planul Marshall”, este cel mai mare pro­iect de investiții propus vreodată de un guvern al Ro­mâniei și arată clar orientarea către creșterea economică prin investiții, nu doar prin consum. Programul cuprinde 20 de mari domenii cu subdomenii aferente, măsuri, programe și proiecte dedicate.
Valoarea totală a investiţiilor programate să aibă loc în Sistemul Energetic Naţional, în perioada 2020 – 2025, este de circa 12,48 miliarde euro. Planul cuprinde o serie de acțiuni de dezvoltare, de la producţia de energie, la reţele inteligente de transport şi distri­bu­ţie gaze naturale, plus electricitate.

Printre măsurile propuse în Planul de Relansare sunt prezente și oferirea de granturi de sprijin pentru repornirea întreprinderilor, capital de lucru şi investiţii (în valoare estimată de circa 1 miliard de euro), programe de finanţare nerambursabilă pentru IMM-uri (în valoare estimată de circa 1,1 miliarde euro), programe de sprijin pentru agricultură (în valoare estimată de circa 400 milioane euro), pentru noi investiţii (1,5 miliarde lei/an) sau relocarea companiilor. De asemenea, Planul de Relansare alocă alte 60 mi­liarde euro, în următorii 10 ani, pentru Infrastructură (rutieră, feroviară, navală), Sănătate (spitale regionale - 1,64 miliarde euro, județene, locale, dar și în mediul rural - 17,5 miliarde lei), 10 miliarde lei pentru Educație (construirea de campusuri școlare și cămine studen­țești, moderni­zarea celor vechi și amenajare de grupuri sanitare în mediul rural).
Implementarea Planului de Relan­sare se va face în următorii 10 ani și va transforma România dintr-o țară de tranziție, într-una profund occidentală, care va produce bună­stare pentru toți cetățenii săi.
 

 

„Maramureșenii pot beneficia din plin de acest program, după ce Proiectul de investiţii «Conduc­tă de transport gaze naturale pe direcţia Sighetu Marmaţiei - Vişeu de Sus – Borşa» a fost declarat de Guvern, în luna mai, proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale”.
Ionel BogdanM.C.
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.