• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 6 Iunie , 2015

„Gruparea etnobotanicelor”, liberă, sub control judiciar

Săptămâna trecută, DIICOT anunţa cu mare tam-tam o mega-acţiune împotriva traficanţilor de etnobotanice: 37 de percheziţii în vreo opt judeţe, printre care şi Maramureş, au fost confiscate 29 de kilograme de etnobotanice, 6.480 de lei, peste 300 de euro şi trei cântare.

În plus, a fost pus sechestru pe două maşini. În timpul aceleiaşi acţiuni au fost descoperite două laboratoare clandestine ale grupării care s-a organizat începând cu anul 2014, a susţinut presa centrală. Șase persoane au fost conduse la DIICOT Vâlcea, şi alte 41, la sediul DIICOT Neamţ.

A urmat apoi „trierea”. Dintre toţi membrii reţelei de traficanţi de droguri duşi la audieri la DIICOT Neamţ, procurorii au decis să reţină 8 şi să instituie măsura controlului judiciar împotriva altor 5, care sunt minori. Apoi, după ore de audieri în sala de judecată, magistratul de la Tribunalul Neamţ căruia i-a fost repartizată, spre soluţionare, cererea de arestare preventivă formulată de DIICOT a decis să-i lase liberi pe toţi cei 8 reţinuţi. Li s-a instituit, în schimb, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, perioadă în care vor avea nişte obligaţii de respectat.

 

Evident, DIICOT poate face contestaţie şi, în acest caz, decizia finală se ia la Curtea de Apel Bacău. Potrivit anchetatorilor, gruparea ar fi fost condusă de un băimărean care avea ca atribuţii înfiinţarea unui site pe care să se facă reclamă produselor etnobotanice, preluarea comenzilor şi identificarea unor persoane care să expedieze coletele către dealeri locali sau consumatori. De asemenea, acesta racola alţi membri care să deschidă conturi bancare unde să fie achitată contravaloarea coletelor trimise, închirierea unor căsuţe poştale la oficii din Cluj-Napoca sau Oradea, unde să fie returnate coletele neridicate de către clienţi. Tot procurorii au estimat că în perioada decembrie 2014 – mai 2015 membrii grupării au expediat un număr de circa 2.500 colete conţinând substanţe cu efect psihoactiv, cu o valoare totală de aproximativ 550.000 lei.

Probabil, multe dintre ele au ajuns la consumatori minori. Dar, iată, potrivit „oarbei româneşti”, acest lucru nu constituie pericol social. Dar nu comentăm, că n-avem voie să comentăm deciziile instanţei. Dar să huiduim putem?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.