• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 10 Martie , 2015

GRĂDINIŢA STEP BY STEP. CONCURSUL PERIUŢA DE AUR - faza pe unitate

Ca în fiecare an, grădiniţa este gazda concursului pe teme sanitare ,,Periuţa de aur’’ faza locală, adică pe unitate. Concurenţii au fost copiii celor trei grupe mari, care s-au pregătit conştiincios pentru a răspunde întrebărilor tematice. Copiii au fost îndrumaţi cu perseverenţă şi conştiinciozitate de către d-na asistentă Maria Sacaci şi educatoarele grupelor.

Concursul se derulează în contextul activităţilor educative de educaţie pentru sănătate, înscris în graficul derulării acestora pe nivel de vârstă şi presupune cunoştinţe teoretice şi practice de igienă dentară. La nivel de unitate se derulează şi opţionalul ,,Dinţi frumoşi şi sănătoşi” cu desfăşurarea săptămânală a activităţilor tematice din cadrul proiectului educaţional.

Concursul a fost pregătit şi organizat în detaliu cu surprize tematice, galerie şi juriu competent din care au făcut parte specialişti de la Direcţia de Sănătate Publică Maramureş, medicul coordonator al grădiniţei, precum şi cadre medicale partenere în educaţia pentru sănătate a instituţiei de învăţământ.

Cele trei echipe au dovedit cunoaşterea aprofundată a conţinuturilor tematice, s-au descurcat foarte bine la probele practice, contra cronometru, fiind atent monitorizaţi şi răsplătiţi de juriu cu note foarte bune şi aplauze din partea susţinătorilor.

Întreaga competiţie a fost caracterizată de spirit de echipă şi fair play având ca prioritate grija permanentă pentru consolidarea şi sistematizarea deprinderilor igienice de autoservire şi a unei alimentaţii sănătoase începând cu vârstele mici.

Pentru modul în care au răspuns şi s-au comportat, copiii au fost răsplătiţi cu diplome de merit şi cu câte o surpriză ,,dulce’’. Bucuroşi de reuşita şi rezultatele concursului, copiii au fost protagoniştii unui mic spectacol muzical artistic la temă, înveselind atmosfera .

 

Echipa câştigătoare va reprezenta grădiniţa la concursul cu aceeaşi temă, faza pe oraş, unde vor avea ca şi concurenţi colegi din toate grădiniţele.

Conducerea grădiniţei mulţumeşte pentru reuşita acţiunii, părinţilor implicaţi, d-nei asistente şi, nu în ultimul rând, d-lor educatoare: Zaha Rodica, Trufan Dana, Ilieş Irina şi Aanamaria Iakab.

Cu promisiunea perseverenţei în organizarea şi susţinerea unor acţiuni benefice unui proces educaţional de calitate, mulţumim tuturor celor implicaţi!

 

Director Prof. Mariana SELING

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.