• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 17 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Sambătă , 30 Mai , 2015

Criza politică şi economică din Ucraina au transformat România într-un soi de „pământ al făgăduinţei”, iar Maramureşul într-o poartă a transfugilor. Cifrele demonstrează o creştere importantă a numărului de cetăţeni ucraineni care doresc să se mute în România de frica războiului. 

 
 

Războiul din Ucraina, criza politică şi economică au transformat judeţele de la graniţa cu Ucraina, inclusiv Maramureşul într-un fel de „El dorado” pentru migranţi. De frica războiului, cetăţenii ucraineni se înghesuie spre România pe frontiera verde a Maramureşului. Mai mult, alţi migranţi folosesc Maramureşul ca poartă spre alte ţări europene. Au existat numeroase cazuri în care migranţi ilegali au fost efectiv părăsiţi de călăuze în apropierea sau chiar pe teritoriul României.

 

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, anul trecut au fost depistate 66 persoane din state terţe care au trecut ilegal frontiera de stat, din care 39 în scop de migraţie şi 27 în mod accidental. De asemenea, la „frontiera verde” au fost depistate 29 de persoane care au trecut ilegal frontiera de stat. În luna noiembrie a anului 2014 s-au înregistrat câteva cazuri mai puţin obişnuite, caracterizate prin faptul că, la frontiera cu Ucraina au fost depistaţi migranţi ilegal care s-au îmbarcat în mod greşit în autovehicul, fără ştire şoferilor, crezând că ruta de transport este spre vest”.

În baza acordurilor au fost predate autorităţilor ucrainene 72 de persoane. Şi numărul cererilor de azi a crescut. Potrivit ministerului: „în decursul anului 2014 au fost înregistrate un total de 1620 de cereri de azil, în creştere faţă de anul 2013, când au fost înregistrate un număr de 1499 cereri de azil, cu 35% mai puţin faţă de anul de vârf 2012, dar cu 25% mai mult faţă de media anilor anteriori, fapt ce confirmă menţinerea unei tendinţe multianuale pe o pantă ascendentă”. Numai în primele 5 luni ale acestui an s-au înregistrat 567 de cereri de azil.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.