• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Iulie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Octombrie , 2019

George Simion a lansat o nouă carte în Baia Mare

Zilele trecute a avut loc, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare, un eveniment deosebit pentru toţi cei care sunt români adevăraţi. A fost lansată cartea „Cum i-am cunoscut pe Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu şi Ion Iliescu”, autor George Simion, cunoscut luptător pentru reîntregirea Basarabiei cu România. Evenimentul a fost prezentat de directorul Bibliotecii, Teodor Ardelean, în prezenţa unui public numeros. Manifestarea a fost organizată de săptămânalul „GAZETA de Maramureş” în colaborare
cu prietenii şi colegii noştri de la Biblioteca Judeţeană.

 

Înainte de ora fixată pentru lansarea cărţii, sala de confe­rinţe a Bibliotecii a fost ocupată de cei veniţi să îl vadă şi să îl asculte pe George Simion, un neobosit luptător pentru Unirea României cu Moldova. Este fondator al Platformei Unioniste Acțiu­nea 2012 și al Alianței pentru Cen­tenar. Este autorul cărții „Blocaţi în labirint”, o radiografie a parcursului Republicii Moldova, de la apariţia sa ca stat și până în ziua de astăzi. George Simion a venit la întâlnirea cu băimărenii cu faţa senină, cu sufletul deschis, cu dorinţa ca oamenii să îl asculte deoarece are multe de spus.

Lansarea a început cu o prezentare făcută de directorul Bibliotecii Judeţene, Teodor Ardelean.
„Suntem în faţa unei cărţi-manifest! O carte teribil de actuală, pe care George a scris-o repede, are pragmatismul în sânge, are suflu, are energie, dar în principal are suflet! În ţara aceasta a noastră care a avut în istorie beneficii de câte ori a avut adevărate persoane care au jucat rol de conducător, şefi de stat, în principal sau şefi de structură româ­nească, în ţara aceasta exact vedetele zilei, de câteva decenii încoace, nu mai sunt oamenii de forţă care să ţină echilibrul neamului şi se pune cu atât mai accentuat pro­blema: ce facem noi ceilalţi în afară de faptul că ne lăsăm hărţuiţi într-un război care nu e al nostru? E numai al lor! E războiul lor pentru exis­tenţă instituţională, de supra­struc­tură. Avem lideri şi George scrie despre aceşti patru lideri: Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu şi Ion Iliescu, cu toată deschiderea, cu tot curajul, dar mai ales cu acea demnitate pe care ţi-o dă nu vârsta, ci trăirea intensivă a vieţii sub impactul, sub impulsul sensibilităţii unui suflet românesc în vibraţie autentică! Lipsa aceasta de perso­na­lităţi cardinale ale neamului românesc, mai ales în aceşti 30 de ani, nu ştiu cine o va rezolva şi când po­porul va fi mulţumit de rezolvă­rile respective, dar lucrurile sunt într-o degrin­go­ladă care justi­fică toate aserţiunile lui George în aceas­tă carte. Cartea este scurtă, se citeşte uşor, este uşor inteligibilă, este uşor asimilabilă ca idee, aderi imediat, îţi construieşti, chiar dacă ai alte opţiuni politice, foarte repede, o imagine protosim­patică cu concepţia autorului. Poate fi citită, de exemplu, de userişti, pentru că majoritatea useriştilor nu ştiu cu ce se ocupă acest partid, nici de unde vine, nici ce fel de ideologie are şi atunci o să se bucure că o să mai citească de începuturile lui Nicuşor Dan şi de preocupările lui Dan Barna şi ale altora. Debusolada asta formidabilă din universul nostru politic este realitatea care l-a provocat foarte mult pe George!
El este un erou al timpurilor noastre!”, a spus Teodor Ardelean în dis­cursul de prezentare al autorului cărţii.

George Simion a vorbit simplu, direct, despre carte, despre vremurile pe care le trăim. A fost mirat şi în acelaşi timp mulţumit pentru faptul că au venit peste 80 de oameni la lansarea cărţii pe care a scris-o. A spus auditoriului că poate, la plecare, să solicite cartea scrisă, o carte pe care a scris-o pentru noi toţi. Iar celor care au şi timp să mai stea le-a promis şi un autograf.
„Pot să vă spun că de autograful meu nu o să fiţi dezamăgiţi peste ani. Nu am nimic mai de preţ, nici o valoare materială nu cred că poate să se compare cu onoarea. La cei 33 de ani pe care îi am, am des­coperit că nu există un lucru mai scump ca felul în care te uiţi în ochii oamenilor şi înţelegi să faci lucruri.
Cartea asta am scris-o pentru voi ca un fel de jurnal de luptă al zilelor noastre. Ca un jurnal de front!

Anul ăsta am trecut, într-un fel, în alt registru, cu implicarea în cauzele care îmi sunt dragi. Şi vreau să înţeleagă şi cei care nu au avut norocul meu de a avea libertatea să se implice şi să spună tare şi răspi­cat, adevărul. Vreau să cunoască şi oamenii din jur, cine ne conduce! Şi vreau să vadă prin ochii mei ce am trăit, în zona mea de expertiză, cum i-am cunoscut pe aceşti oameni. Nu de alta, dar până acum m-am adresat fraţilor noştri de peste Prut şi le-am spus că sunt blocaţi într-un labirint. Şi ieşirea din labirintul ăsta care se cheamă un stat inventat de Hitler şi Stalin, Statul Republica Mol­dova, este Unirea, regăsirea noas­tră în aceeaşi entitate statală. Dar mi-am dat seama că noi toţi românii suntem blocaţi într-un labirint şi nu ştiu dacă poate înţelege cineva mai bine decât voi, maramureşenii, care sunteţi descă­le­cători şi întemeietori de ţară, faptul că din două state pe care le avem în prezent, cu capitale la Bucureşti şi la Chişinău, nu avem o ţară care să servească interesele neamului românesc! Nu mai gân­dim româneşte, nici la nivel politic, dar nici economic. Stăm foarte prost la ce înseamnă apă­rarea intereselor româneşti. Şi asta nu numai politic. Şi economic şi mediatic.
Din păcate, ne trans­for­măm din­tr-un popor într-o po­pulaţie. Nu pot exemplifica aceste lucruri decât prin ce-am trăit. Pot spune că am trăit în aceşti ani într-un spaţiu al absurdului! Şi nu numai eu!”, a spus George Simion.
Manifestarea s-a încheiat cu o sesiune de autografe acordate de autor.

 

 

„Avem lideri şi George scrie despre aceşti patru lideri: Klaus Iohannis, Dan Barna, Traian Băsescu şi Ion Iliescu, cu toată deschiderea, cu tot curajul, dar mai ales cu acea demnitate pe care ţi-o dă nu vârsta, ci trăirea intensivă a vieţii sub impactul, sub impulsul sensibilităţii unui suflet românesc în vibraţie autentică!”
Teodor Ardelean


„Nu mai gân­dim româneşte, nici la nivel politic, dar nici economic. Stăm foarte prost la ce înseamnă apă­rarea intereselor româneşti. Şi asta nu numai politic. Şi economic şi mediatic. Din păcate, ne trans­formăm dintr-un popor într-o populaţie. Nu pot exemplifica aceste lucruri decât prin ce-am trăit. Pot spune că am trăit în aceşti ani într-un spaţiu al absurdului! Şi nu numai eu!”.
George Simion

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.