• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 18 August , 2015

GALA FOLK: Emoţii pentru Niculina Anda în cele trei zile care au fost dedicate memoriei fostului său soţ, Florian Pittiş

Ediţia a treia a galei folk „Floare de Colţ” a fost o reuşită din punctul de vedere al soţiei regretatului mare artist Florian Pittiş. Niculina Anda a urmărit cu sufletul la gură evenimentul de la Sighetu Marmaţiei, care a devenit deja o tradiţie pentru Maramureşul Istoric, iar impresiile ei au fost pe măsură.

 
 

Timp de trei zile, folkiştii şi-au dat întâlnire în inima Maramureşului, unde, de această dată, l-au omagiat pe regretatul actor Florian Pittiş. Pe scena sigheteană au urcat nume mari ale muzicii folk, precum Pasărea Colibri, Victor Socaciu, Ducu Bertzi, Dan Vana sau Andrei Păunescu. Văduva lui Florian Pittiş a fost prezentă la Sighetu Marmaţiei pentru acest eveniment şi a rămas impresionată.

 

„Pentru început, vreau să vă mulţumesc pentru că m-aţi primit în casa dumneavoastră şi am văzut că aveţi o grădină minunată, în care aţi cultivat o floare de colţ şi, mai presus de asta, aţi cultivat alte trei flori minunate şi foarte rare, şi anume: respectul, recunoştinţa şi frumosul. Toate acestea m-au impresionat, cu atât mai mult, cu cât aceste trei zile au fost dedicate şi lui Florian Pittiş”, a menţionat Niculina Anda, văduva lui Florian Pittiş.

Florian Pittiş a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi actori de teatru, dar şi regizor, traducător, realizator de emisiuni la radio şi cântăreţ de muzică folk. Acesta a debutat pe scena muzicii folk în anul 1992, alături de Mircea Vintilă, cu melodia „Nu trântiţi uşa”.

Florian Pittiş a încetat din viaţă în 5 august 2007, la vârsta de 63 de ani, după o luptă grea cu cancerul şi a fost înmormântat în cimitirul Bellu din Bucureşti, pe Aleea artiştilor.

 
 

„Am fost foarte impresionată când am văzut că oamenii încă îşi amintesc de Florian Pittiş. Totuşi, au trecut deja 8 ani şi mă bucur că îi recunosc şi piesele, şi poeziile şi încă îl simt aproape, aşa cum îl simt eu în fiecare zi”.

Niculina Anda

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.