• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 18 Septembrie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 17 Martie , 2020

Gabriel Zetea: „Recomandăm evitarea ședințelor și întâlnirilor la care participă grupuri mari de persoane”

Pentru prevenirea și gestionarea situațiilor determinate de infecții cu coronavirus (COVID-19) la nivelul Consiliului Județean Maramureș și a instituțiilor din subordine și având în vedere riscul de răspândire a infecției cu corona­virus (COVID-19), precum și măsurile stabilite de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, s-a numit prin Dispoziția președintelui Consiliului Județean, un grup de lucru care este coordonat de către șeful administrației județene, Gabriel Zetea.

 

În vederea prevenirii infec­tării personalului propriu din aparatul de specialitate al Consiliului Județean Mara­mureș și din instituțiile subordonate, precum și a cetățenilor ce apelează la serviciile acestor instituții, s-au stabilit o serie de măsuri generale cu caracter de informare și conștientizare. Toate aceste măsuri au fost prezentate de președintele Consiliului Județean, Gabriel Zetea, în cadrul unei conferințe de presă organizată în Cabinetul Președintelui.
O primă măsură constă în afișarea pe site-ul propriu al Consiliului Județean Maramureș și a insti­tuțiilor din subordine, a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, precum și a masurilor comunicate de Ministerul Sănătății pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus (COVID-19) și a numărului de TELVERDE pentru solicitarea de informații legate de COVID-19. Aceste documente trebuie afișate și la loc vizibil, la intrare în Palatul Administrativ.
„O altă măsură generală privește organizarea de întruniri pe grupuri restrânse (direcții, servicii etc.) de sesiuni de informare cu privire la modalitățile de contaminare, regu­lile care trebuie respectate și mijloacele necesare pentru prevenirea contaminării. Pentru organizarea sesiunilor de informare se poate apela la specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, precum și la medicii din cadrul furnizorilor de servicii de medicina muncii”, a arătat șeful admi­nis­trației județene.
A treia măsură face referire la realizarea de pliante conținând măsurile recomandate de Ministerul Sănătății, pentru prevenirea infecțiilor cu coronavirus precum și a măsurilor proprii stabilite la nivelul fiecărei instituții.
Totodată, este necesară afișarea pe site-ul propriu al fiecărei instituții a modalităților prin care pot fi depuse sau solicitate documente de la instituțiile respective, prin poștă sau prin mijloace electronice, în vederea evitării intrării în relații directe cu funcționarii din serviciile de relații publice. Separat, va fi lansat un apel către populație de a folosi cu prioritate poșta și mij­loacele de comunicare electronice. De asemenea, se va preciza modul în care audiențele pot fi înlocuite de petiții formulate în scris sau cu audiențe prin telefon, în cadrul programului de audiențe stabilit.
 

„Consiliul Județean Maramureș este una dintre primele instituții la nivel național care a adoptat deja un set clar de măsuri. Am fost contactat de către colegi din Ardeal, care m-au rugat să le pun la dispozițiile măsurile luate la nivelul administrației județene, pentru a fi aplicate și în alte județe”.
Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.