• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 11 Martie , 2016

Gabriel Zetea: PSD Maramureş susţine organizarea cât mai rapidă a referendumului în Dragomireşti

Demersurile locuitorilor din Dragomireşti pentru a reveni la rangul de comună continuă, iar în acest sens, cu exact o lună în urmă, şapte reprezentanţi, împreună cu primarul oraşului, Vasile Cosor, s-au întâlnit cu prefectul judeţului, Anton Rohian.

 

Cererea locuitorilor din Dragomireşti a fost motivată de impozitele prea mari pe care sunt nevoiţi să le plătească din cauza statutului de orăşeni, dar şi de lipsa facilităţilor din oraşul lor. Următorii paşi au constat în adoptarea unei hotărâri de Consiliu Local, prin care au votat revenirea la rangul de comună, hotărâre care a fost deja comunicată prefectului Anton Rohian. La rândul său, acesta a înaintat petiţia la forurile superioare, iar Guvernul urmează să fixeze data la care se va face referendumul.

 

Referindu-se la solicitarea dragomireştenilor, vicepreşedintele CJ Maramureş şi preşedinte al PSD, Gabriel Zetea a arătat că executivul social-democraţilor susţine organizarea cât mai rapidă a acestui referendum. „Dreptul la autodeterminare al fiecărei comunităţi locale din Maramureş ar trebui să nu fie îngrădit de nicio lege din România, iar voinţa locuitorilor să fie respectată.

Locuitorii Dragomireştiului îşi doresc, într-o proporţie covârşitoare, lucru care reiese şi din sondajele de opinie efectuate de către PSD în această perioadă, revenirea la statutul de comună. Modul în care actualul guvern a înţeles să impună modificări la procedurile de aplicare ale Codului Fiscal a dus nu doar în Dragomireşti, ci în toate localităţile, la creşteri substanţiale de impozite pe care populaţia trebuie să le plătească. Locuitorii Dragomireştiului nu-şi regăsesc, din păcate, banii pe care îi varsă an de an la bugetul administraţiei locale, în creşterea gradului de satisfacţie socială, printr-o îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă. Din acest motiv, dorinţa lor de a nu avea taxe şi impozite mai mari este una absolut legitimă” a declarat liderul judeţean al social-democraţilor maramureşeni, Gabriel Zetea.

 

PSD Maramureş susţine, prin reprezentanţii săi, în cadrul administraţiei publice locale, respectiv consilierii locali şi judeţeni, dar şi prin parlamentarii judeţului, organizarea unui referendum în condiţiile legii, înaintea alegerilor locale din iunie 2016. Administraţia locală va finaliza, în această săptămână, procedurile locale pentru referendum.

„Facem un apel către Instituţia Prefectului judeţul Maramureş de a încheia, în cel mai scurt timp posibil, documentele necesare aprobării procedurii referendumului, pentru ca dorinţa comunităţii din Dragomireşti să fie respectată”, a precizat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.