• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 28 Octombrie , 2014

Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş: „Profesorii din judeţ se simt jigniţi de ofensele aduse de Klaus Iohannis”

Liderul judeţean al PSD Maramureş, Gabriel Zetea a participat joi, la Sighetu Marmaţiei, la întâlnirea cadrelor didactice din municipiul de dincolo de deal. La invitaţia şi în organizarea Asociaţiei „Vasile Vlaşin”, peste 300 de profesori din toate mediile şcolare s-au întâlnit la un eveniment organizat în cinstea lor, a celor care ne-au creionat destinele şi care formează, la acest moment, destinele copiilor noştri.

„Mesajul meu pentru profesorii din Sighet a fost legat de ajutoarele alocate de Guvernul Ponta şi în Maramureş, pentru educaţie. Este primul Guvern care se ţine de cuvânt în ceea ce priveşte investiţiile în educaţie şi restaurează demnitatea profesorului ca breaslă reprezentativă şi esenţială.

S-au făcut importante investiţii şi în infrastructura şcolară, se alocă bani pentru profesori. Întâlnirea de joi a coincis şi cu vizita lui Klaus Iohannis în Sighet, acel Iohannis care consideră că profesorii nu au nevoie de ajutoare, fiindcă toţi deţin cel puţin şase case.

I-am întrebat şi pe dascălii din Sighet, şi pe cei din Vişeu, şi pe cei de la Seini, dacă deţine vreunul şase case. I-am rugat să ridice mâna cei care au reuşit, din salariul de la stat şi din meditaţii, să îşi cumpere şase case. Bineînţeles că niciunul nu avea, aşa că am scăzut numărul la cinci, patru, trei... Astfel că, împreună cu dascălii, am căzut de acord că trebuie să-i transmitem lui Klaus Iohannis că profesorii din Maramureş aşteaptă scuze pentru afirmaţiile făcute. Nu ne putem pronunţa referitor la profesorii din alte judeţe, dar ştim că cei din Maramureş nu deţin niciunul şase case, nici mai puţine. Ceea ce face Klaus Iohannis este de a prelua în continuare minciunile lui Traian Băsescu, aceleaşi care ne-au fost transmise în ultimii zece ani. Şi, din păcate, minciuna a fost dusă până la politică de stat”, a concluzionat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

 

Gabriel Zetea: „Contracandidaţii lui Victor Ponta preiau politica minciunii”

 

Liderul judeţean al PSD Maramureş, Gabriel Zetea a mai arătat că, pe ultima sută de metri, Traian Băsescu încearcă să demoleze instituţii pe care, până mai ieri, le lăuda. „Toţi cei care nu-i fac pe plac, sunt aruncaţi înspre oprobiul public. Şi, din păcate, şi ceilalţi candidaţi la preşedinţie preiau politica minciunii. Ar trebui să nu mai vorbim despre minciună, ci despre adevăr, despre ce putem face pentru oameni, pentru comunitate. Şi, cu această ocazie, îl felicit sincer pe primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, care a semnat alături de Gabriela Tulbure, primarul din Seini, pentru continuarea proiectului de canalizare, cel mai mare proiect pe finanţare europeană. Toate acestea sunt posibile datorită bunei colaborări care există între municipiul Baia Mare şi celelalte localităţi.

Cătălin Cherecheş merită felicitări pentru toate lucrurile bune care le face pentru comunitate şi acesta este exemplul ce trebuie urmat. Această luptă politică sterilă dusă de contracandidaţii noştri, acuzaţii despre cine e acoperit sau descoperit, nu îmbunătăţesc cu nimic viaţa maramureşenilor şi nici a românilor. Ar trebui să vorbim despre profilurile candidaţilor, 14 la număr, iar dintre aceştia, cel mai evident se desprinde candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, omul care a făcut pentru Maramureş ce nu a făcut niciun Guvern de după 1989. Am primit, în 2014, sume de patru ori mai mari decât în orice an, iar prin faptul că acest guvern şi-a întors faţa spre noi, începem să recuperăm din decalajele produse de guvernele anterioare. Îi mulţumesc public lui Victor Ponta pentru tot ceea ce a făcut şi face pentru Maramureş”, a afirmat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.

Revenind la conducătorii ACL, liderul judeţean al PSD a arătat că a convenit cu profesorii din Sighet să transmită o scrisoare şi către liderii locali ai Alianţei Creştin-Liberale Maramureş. „Şi ne referim aici la Ovidiu Nemeş, Mircea Man, Mircea Dolha, Felician Cerneştean, oameni care poate au şase case şi care gestionează fonduri în privat, dar care nu fac nimic pentru comunitate”, a declarat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

 

Biroul de presă al PSD Maramureş

Comentariile celorlalți

simina pe 08.11.2014 la 00:10
Guvernul Ponta este pregatit pentru a face din Romania o tara unita ! insa trebuie sa fie votat. de aceaa, e timpul ca noi romanii sa luam atitudine si sa iesim la vot. Votez Ponta!
simina pe 08.11.2014 la 00:09
Iesiti fratilor la vot , si votati-l pe Victor Ponta ! e timpul ca maramuresenii sa ia atitudine.
simina pe 08.11.2014 la 00:09
si eu il votez cu incredere pe victor ponta! cred in aptitudinile lui de a transforma romania intr-o tara mai prospera!!
eli pe 31.10.2014 la 14:56
Educatia in romania se duce pe apa sambetei. salarii mizerabile , 0 investitii. e timpul ca cineva sa reactioneze. guvernul ponta e singurul care a dat dovada de interes si a luat masuri , investind in sistemul educational al romaniei. votez ,cu incredere, ponta !

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.