• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Martie , 2015

Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş: Membrii PSD asupra cărora planează suspiciuni de corupţie sunt sancţionaţi politic

Vineri, 20 martie şi sâmbătă, 21 martie, la Palatul Parlamentului din Bucureşti a fost organizat Consiliul Naţional al PSD, întrunire la care filiala judeţeană a social-democraţilor a participat cu 18 delegaţi.

 

În cadrul reuniunii a fost ales un nou preşedinte al Consiliului în persoana vicepreşedintelui PSD, Rovana Plumb şi au fost adoptate o serie de rezoluţii, cele mai importante fiind cele referitoare la implementarea unor criterii de integritate, susţinerea proiectului reformei fiscale şi a viziunii pentru dezvoltarea economică a României şi susţinerea Statutului Social şi a luptei împotriva sărăciei. De asemenea, în cadrul Consiliului Naţional s-a decis, cu unanimitate de voturi, ca următorul Congres al PSD să fie organizat în luna noiembrie a acestui an. Cea de-a doua zi a Consiliului a fost dedicată discursurilor liderilor PSD şi ale principalilor invitaţi.

 

Cei condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie pierd calitatea de membru PSD

 

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea a arătat că, membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului îşi vor pierde funcţia dacă sunt urmăriţi penal în dosare de corupţie, potrivit principiilor de integritate cuprinse în rezoluţia adoptată de Consiliul Naţional al PSD. Astfel, membrii de partid arestaţi preventiv în cazuri de corupţie îşi pierd automat funcţia politică din PSD. Totodată, membrii de partid trimişi în judecată în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia din care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi. Potrivit documentului, membrii de partid condamnaţi în primă instanţă pentru fapte de corupţie îşi pierd automat funcţia din partid şi sunt suspendaţi din calitatea de membru de partid. Cei condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie îşi pierd calitatea de membru al PSD.

 

„Efectele politice ale modificării statutului în ceea ce priveşte membrii PSD asupra cărora planează suspiciuni de corupţie sunt aplicabile imediat. Sunt măsuri rezonabile, care transformă în acest moment PSD într-un partid curat şi împotriva cărora nu mai pot fi aduse acuze de protejare a membrilor de partid care sunt supuşi acţiunilor justiţiei. Sunt măsuri diferite, în funcţie de momentul la care se află procedura penală şi cred că, o dată cu această rezoluţie, şi celelalte partide din România vor fi obligate să adopte măsuri similare, care să corespundă realităţii politice actuale, precum şi dorinţelor românilor”.

Preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.