• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 22 Octombrie , 2014

Gabriel Zetea, preşedinte PSD Maramureş: „Invit miniştrii Cabinetului Boc la decenţă”

„Deşi ne aflăm în plină campanie electorală, la nivelul Guvernului Ponta activitatea şi munca continuă, a arătat liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea. Investiţiile preconizate în Masterplanul naţional de transport trebuie popularizate în perioada următoare. Maramureşul nu mai este doar un punct pe harta ţării, iar judeţul nostru şi zona de nord-vest au ajuns să conteze la nivelul Guvernului de la Bucureşti. Se va construi viitorul drum rapid, aşteptăm finanţarea pentru Aeroport, sunt preconizate lucrări la căile ferate din această parte a ţării”, a precizat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

 

Aceste afirmaţii au fost întărite şi de ministrul secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Dragoş Titea. „Şi Maramureşul este acum pus pe o hartă. Putem să ne mândrim că avem în masterplan un drum expres care vine de la Turda şi trece prin Baia Mare, avem finanţare promisă pentru Aeroportul Internaţional, vom avea căi ferate de calitate. Am încercat să susţinem cât mai multe proiecte care privesc Maramureşul şi cred că am şi reuşit, alături de preşedintele PSD Maramureş şi de parlamentarii partidului”, a precizat Dragoş Titea, secretar de stat.

 
„Au fost create peste 200.000 de locuri de muncă”
 

„La nivelul Guvernului, activitatea continuă. După vizita în Ucraina a premierului Victor Ponta, care s-a soldat cu semnarea memorandumului, a urmat vizita în Italia, la Milano, iar sâmbătă, 11 octombrie, Victor Ponta se va afla în Moldova. O întâlnire foarte importantă a fost cea din Milano, acolo unde subiectul principal dezbătut cu liderii europeni a fost crearea de noi locuri de muncă. În România, în ultimii doi ani, au fost create peste 200.000 de locuri de muncă, dar nu destule încă, dacă ne amintim că Guvernul Boc a lăsat pe drumuri 700.000 de oameni.

Din acest motiv îi îndemn la decenţă pe toţi miniştrii Guvernului Boc şi chiar îi îndemn să aplaude măsurile Guvernului Ponta. Printre măsurile prezentate de Victor Ponta la Milano se numără „Programul Garanţia pentru Tineret”, pentru a sprijini tinerii sub 25 de ani să-şi găsească un loc de muncă, subvenţionarea de la stat a salariilor pe un an de zile pentru tinerii absolvenţi (elevi sau studenţi), cu obligaţia angajatorilor de a menţine postul creat încă un an. Victor Ponta a vorbit, la Milano, şi despre schema de ajutor de stat pentru firmele private care creează minim 20 de noi locuri de muncă, dar şi despre schema de ajutor de stat pentru firmele IT, care creează peste 200 de noi locuri de muncă.

Suntem conştienţi că încă mai sunt multe de făcut, iar lipsa locurilor de muncă în rândul tinerilor este principala problemă a cetăţenilor. Din acest motiv este şi prima temă pe agenda Guvernului Victor Ponta. Guvernarea a început cu un minus de 700.000 de locuri de muncă şi am crescut cu 400.000. Mai trebuie muncit,dar e un plus faţă de ce au făcut cei de la PDL, care acum se ascund în spatele candidatului Klaus Iohannis”, a declarat preşedintele PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

 

„Administraţiile publice locale din Maramureş au fost ajutate foarte mult de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de Liviu Dragnea, venind în judeţul nostru o sumă istorică pentru proiectele depuse prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). În intervenţiile mele anterioare am menţionat faptul că sper ca, la rectificarea bugetară, să ne fie alocaţi încă 10 milioane de euro pentru proiectele comunităţilor. Săptămâna viitoare vom avea toate documentele semnate şi sperăm că suma care va veni în Maramureş va fi chiar mai mare decât cea preconizată”, a subliniat liderul judeţean al PSD, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al PSD Maramureş
 

„Deşi ne aflăm în plină campanie electorală, la nivelul Guvernului Ponta activitatea, a arătat liderul PSD Maramureş, Gabriel Zetea. Investiţiile preconizate în Masterplanul naţional de transport trebuie popularizate în perioada următoare. Maramureşul nu mai este doar un punct pe harta ţării, iar judeţul nostru şi zona de nord-vest au ajuns să conteze la nivelul Guvernului de la Bucureşti.

Se va construi viitorul drum rapid, aşteptăm finanţarea pentru Aeroport, sunt preconizate lucrări la căile ferate din această parte a ţării”.

Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.