• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 23 Iunie 2018

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Martie , 2017

Gabriel Zetea: Consiliul Județean ar putea implementa un sistem video de monitorizare a principalelor căi de comunicație rutieră din județ

În urmă cu aproximativ patru ani de zile, consilierul județean Emil Muntean, membru al Autorității Teritoriale de Ordine Publică și fost președinte al Autorității în legislatura trecută, a avut o discuție cu unii președinți ATOP pe țară, unde s-a abordat fenomenul infracționa­lității. „Ni s-a prezentat, la acel moment, faptul că în județele unde ieșirile, respectiv intrările din județele respective au fost securizate cu camere de supraveghere video, infracționalitatea s-a redus semnificativ. Proiectul a fost propus încă de la acel moment să fie implementat și în Maramureș, cu susținerea IPJ, fiind rea­lizate studii de teren și Studiul de
Fe­­zabilitate. A fost o colaborare foarte bună cu comandatul IPJ Maramureș, Vio­rica Marincaș, dar și între IT-iștii Inspectoratului de Poliție al Județului Ma­ra­mureș și Direcția de Dezvoltare și Implementare Proiecte a Consiliului Județean. Înainte de demararea acestei investiții am cerut, personal, un studiu de piață, pentru a afla care ar fi costurile necesare. Mai mult, am propus ca baza de date obținută prin monitorizarea video să fie pusă și la dispoziția Inspec­toratului pentru Situații de Urgență. Este important să subliniem faptul că acest sistem urmărește doar siguranța cetă­țe­nilor județului, dat fiind și faptul că Ma­ra­mureșul este un județ transfrontalier”, a explicat consilierului județean Emil Mun­­tean, membru în ATOP, acesta având și un centru de refugiați la Șom­cuta Mare.
Claudia Breban, directorul Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte din cadrul CJ Maramureș, a prezentat o in­formare  cu privire la „Sistemul video de mo­nitorizare a principalelor căi de co­municație rutieră din județ”. „În cursul anului 2015 a fost realizată o achiziție publică pentru realizare studiu de fe­zabilitate în vederea implementării unui sistem video de monitorizare a principalelor căi de comunicare rutieră din județul Maramureș. Au fost executate doar două dintre etapele de servicii care constituiau obiectul contractului nr. 6139/08.07.2015, respectiv: realizare Studiului de fezabilitate și Servicii ela­borare  documentaţii specifice în vederea obținerii certificatului de urbanism și servicii conexe până la obținerea tuturor avizelor și acordurilor necesare. Nu a fost solicitată prestarea de către achizitor a serviciilor de asistență pe perioada de elaborare a proiectului tehnic/execuție lucrări, având în vedere că în perioada de execuție a contractului nu a fost de­marată procedura sau contractate servicii de elaborare a proiectului tehnic și nici de execuție a lucrării. În cadrul bugetului pe anul 2017 al UAT județul Mara­mureș, în cazul în care Autoritatea Teritorială de Ordine Publică solicită, se poate realiza, în limita bugetelor existente, introducerea unor sume care să permită continuarea sistemului prin realizarea proiectului tehnic/încheierea unui contract de execuție lucrări multianual. Ulterior aprobării bugetului pentru anul 2017, în cazul în care vor fi bugetate sumele necesare, se vor demara de către compartimentele din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean, procedurile care se impun pentru continuarea realizării proiectului”, a declarat Claudia Breban, director al Direcției de Dezvoltare și Implementare Proiecte.

Președintele Consiliului Județean Mara­mureș, Gabriel Zetea, prezent la ședința ATOP de marți, 28 februarie, a arătat că a avut loc o nouă discuție pregătitoare pentru ca acest proiect important al auto­rității judeţene să prindă  contur. „Proiec­tul presupune instalarea unor camere video performante de supraveghere a tra­ficului pe drumurile județene, în colabo­rare cu Inspectoratul Județean de Poliție. Au fost deja finalizate Studiul de fezabi­litate și documentațiile suport, iar în această lună (odată cu elaborarea bugetului CJ Maramureș) vom analiza posibilitatea alocării de fonduri pentru dema­ra­rea execuției contractului. Mulțu­mesc consilierilor judeţeni pentru implicare”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.