• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 3 Iunie , 2019

Gabriel Zetea: „Cer Guvernului României sancțiuni împotriva celor răspunzători de funcționarea deficitară a serviciului RO-ALERT”

Vijelia care s-a abătut asupra municipiului Baia Mare în după-amiaza zilei de marți, 28 mai 2019, a provocat pagube materiale însemnate. Populația a fost prinsă total nepre­gătită de furtuna care a venit din senin și, în mai puțin de 30 de minute a făcut ravagii. Acoperișuri smulse, mașini avariate, geamuri sparte și extrem de multă panică, așa pot fi caracterizate, în câteva cuvinte, intemperiile zilei de marți. Din nefericire, serviciul RO-ALERT, cel care avea menirea de a pre­găti oamenii pentru astfel de momente neplăcute a funcționat extrem de deficitar spre deloc, mulți cetă­țeni plângându-se de faptul că fie au primit mesajul după ce furtuna deja trecuse, fie că nu l-au primit deloc.

În acest sens, președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că va cere Guvernului României măsuri dure de sanc­ționare împotriva celor care nu au asigurat, așa cum trebuie, buna funcționare a acestui serviciu.
„Am primit foarte multe mesaje, ieri seară, de la băimăreni, care s-au ară­tat extrem de nemulțumiți de func­ționarea serviciului RO-ALERT, serviciul de avertizare a populației în situații de urgență. Iar oamenii au dreptate, deoarece este inadmisibil să primești mesaje de avertizare după ce furtuna a trecut și afară este deja soare. Am cerut explicații, încă de aseară, ministrului de Interne și am primit confirmări că mesajul a fost expediat către populație la două minute după avertizarea primită de la Administrația Națională de Me­teo­rologie. Contează prea puțin acum, cert este că sistemul anunțat cu surle și trâmbițe nu funcționează bine în astfel de situații limită pentru oameni. Voi cere azi, Guvernului României, în mod oficial, în numele Consiliului Județean Maramureș, remedierea urgentă a acestor neajunsuri și măsuri dure de sancționare a celor care au întârziat transmiterea mesajelor de avertizare la timp”, a precizat șeful administrației jude­țene, Gabriel Zetea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.