• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 22 Octombrie , 2014

Gabriel Zetea: 120 de miliarde de lei vechi vor fi alocaţi Maramureşului şi Consiliului Judeţean

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a declarat că sumele care sunt aşteptate în judeţ sunt de aproape 120 de miliarde de lei vechi, din care 80% vor fi împărţiţi de Direcţia de Finanţe, iar 20% de către Consiliul Judeţean.

„Aceste sume vor acoperi cofinanţări ale administraţiilor locale, precum şi proiecte aflate în derulare. Este prima rectificare pozitivă de după 2008. Avem azi primul Guvern, acest Guvern condus de Victor Ponta, care-şi întoarce faţa către noi cu bani, cu fonduri, nu doar cu promisiuni neonorate cum au făcut guvernele anterioare.

Avem canalizare în faţa caselor în comunităţile maramureşene, avem aducţiuni de apă, avem drumuri comunale, avem poduri şi podeţe. Sunt foarte multe proiecte finanţate de Guvernul României şi vorbim de o alocare financiară de 116 miliarde de lei vechi pentru drumuri naţionale şi comunale. Este chiar mai mult decât am sperat, dat fiind faptul că, până acum, am primit alte 76 de miliarde.

Este cea mai mare sumă primită vreodată de judeţul Maramureş, o sumă istorică pentru fiecare program existent. Mă bucur că avem sprijin din partea Guvernului pentru proiecte începute în 2007, 2008, 2009, 2010, proiecte semnate de foştii miniştri care nu au trimis niciodată banii către Maramureş. Actualul Minister al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de Liviu Dragnea, trimite fonduri pentru toate comunităţile locale care au proiecte viabile, indiferent de culoarea politică a primarului. Vorbim de o sumă care depăşeşte cu mult aşteptările noaste de 10 milioane de Euro, bani care intră efectiv în economia reală a judeţului”, a declarat vicepreşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea.

 

„Remin plăteşte alte 47 de miliarde de lei datorii către administraţiile locale”

 

O altă veste bună pentru administraţiile locale este aceea că Remin va plăti alte 47 de miliarde de lei vechi către administraţiile locale din Maramureş, datorii acumulate de-a lungul timpului. „La începutul anului am reuşit să obţinem o sumă similară, iar sfârşitul de an vine cu alte veşti bune pentru primarii care aşteptau să-şi încaseze datoriile de la Compania Remin. Acest lucru a fost posibil prin intervenţia constantă a parlamentarilor PSD Maramureş la toate forurile necesare, la AAAS, la lichidatorul judiciar al CN Remin SA. Fac precizarea că această reuşită a parlamentarilor social-democraţi de a prioritiza plăţile către administraţiile locale din Maramureş reprezintă fonduri de care nu se va bucura nici primarul, nici Consiliul Local, ci cetăţenii localităţilor, maramureşenii”, a conchis vicepreşedintele Consiliului Judeţean şi preşedinte al PSD Maramureş, Gabriel Zetea.

 

Sorin Bota, senator PSD: Aştept mulţumiri publice de la Mircea Man că i-am făcut drumul de pe Măgoaja spre Cluj”

 

Senatorul PSD Maramureş, Sorin Bota a declarat că, în acest mandat, şi-a stabilit modernizarea infrastructurii naţionale de transport. „Drumurile vor fi finalizate până la final de an. Ultimul tronson realizat este cel de pe Măgoaja, de la Rohia spre Cluj, pe care preşedintele PDL Maramureş nu a fost în stare să şi-l facă, când era preşedinte de Consiliu Judeţean. Mircea Man nu a fost în stare să-şi facă drumul spre casă, aşa că aştept mulţumiri publice, aşa cum a promis. Poate că şi domnia sa va considera că am făcut un lucru bun”, a declarat senatorul Sorin Bota.

Revenind la ceea ce s-a vrut a fi scopul politic al USL, acela de a readuce normalitatea în ţară, senatorul Bota a explicat că, deşi colegii din PNL s-au retras din acest proiect, iar orgoliile politice şi personale ale celor din jurul lui Crin Antonescu i-a transformat pe liberali în adversari, social-democraţii, alături de UNPR şi PC vor face tot ce e necesar pentru ca românii să-şi recapete demnitatea.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.