• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 10 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 20 Mai , 2013

Fundaţia HHC România a inaugurat în Baia Mare primul Centru de zi din regiune, destinat familiilor monoparentale

Evenimentul a avut loc la Centru de zi de pe strada 22 Decembrie nr. 23, Baia Mare. Invitat special, violonistul Alexandru Tomescu, ambasador special al Hope and Homes for Children România. Scopul acestui Centru de zi este de a veni în sprijinul părinţilor care îşi cresc singuri copiii în vederea stimulării participării părinţilor pe piaţa muncii.

 
 

Centrul de zi pentru copii a fost dezvoltat în cadrul proiectului „Împreună către bunăstare” cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul Social European: PROGRAMUL OPERAŢIONAL SECTORIAL DEZVOLTAREA RESURSELOR UMANE 2007-2013,

AXA PRIORITARĂ 6 „Promovarea incluziunii sociale”,

DOMENIUL MAJOR DE INTERVENŢIE 6.2.: „Îmbunătăţirea accesului şi a participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”

 

Acest tip de serviciu se înscrie între priorităţile declarate de către Uniunea Europeană referitoare la sprijinirea familiilor monoparentale în toate ţările Uniunii. Serviciile de îngrijire pentru copii înregistrează un deficit în ţările din Uniunea Europeană, solicitările din partea familiilor monoparentale fiind în continuă creştere. Numărul familiilor monoparentale în Baia Mare, conform cifrelor oficiale, este de 94, iar numărul copiilor care cresc în aceste familii este de 169.

 

Capacitatea centrului de zi din Baia Mare este de 25 de locuri şi are orar prelungit, respectiv între orele 12-20, pentru a putea veni în întâmpinarea nevoilor părinţilor care sunt în câmpul muncii până la ore mai târzii. 

 

Activităţile Centrului de zi se adresează, pe de o parte, părinţilor, prin organizarea de sesiuni de consiliere specifică pentru sprijinirea inserţiei pe piaţa muncii şi dezvoltarea de abilităţi parentale. Pe de altă parte, copiii provenind din familii monoparentale beneficiază de servicii competente de îngrijire, de dezvoltare a autonomiei personale, de socializare şi de petrecere a timpului liber. Totodată, copiii primesc o masă pe zi şi gustări.

Fondurile necesare derulării activităţilor din cadrul centrului de zi pentru copii sunt suportate de către Fundaţia HHC România.

Proiectul „Împreună către bunăstare” are drept obiectiv principal sprijinirea familiilor monoparentale aflate în dificultate, prin intervenţii care să le dezvolte abilităţile sociale şi psihologice adaptate la piaţa muncii. Un alt obiectiv al proiectului este de a oferi cursuri de formare profesională specialiştilor care lucrează cu familii monoparentale, în vederea eficientizării intervenţiilor.

Până în acest moment au fost incluse 460 de familii în proiect, dintre care 115 şi-au găsit un loc de muncă. Totodată, un număr de 330 de specialişti care lucrează cu familii monoparentale au participat la instruire profesională în cadrul proiectului.

 
 

Turneul Naţional Stradivarius

 

Alexandru Tomescu revine în Baia Mare, acasă, după cum declară de fiecare dată când vine în nord, în cadrul Turneului Naţional Stradivarius. Va cânta în 12 mari oraşe, în catedrale, Integrala Sonatelor şi Partitelor Bach.

Au fost alese catedrale, lăcaşuri vechi, lăcaşuri pline de istorie, de credinţă, de iubire. În Baia Mare a avut loc concertul în Catedrala Romano-Catolică „Sf. Treime”.

Au fost prezente câteva sute de oameni veniţi să îşi ia porţia de muzică de calitate. Câteva ore în care Bach a fost sublim, iar degetele lui Tomescu, sublime pe gâtul unei viori sublime.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.