• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 23 Ianuarie , 2013

Fostul ministru Pop, chirie cu vârf şi îndesat

Liviu Marian Pop, fostul ministru în cabinetul Ponta, de anul trecut apare şi el pe lista persoanelor care stau în locuinţele RA-APPS. O apariţie insolită, având în vedere că nu mai este ministru.

 
 

Liviu Marian Pop a fost o perioadă ministru interimar la Educaţie şi ministru delegat pentru Protecţie Socială. După alegerile parlamentare, el a ajuns senator de Maramureş din partea USL.

 

În urma scandalului la nivel naţional a reieşit că în aceste locuinţe de serviciu, locuinţe de lux, locuinţe de confort sporit stau mulţi foşti demnitari, sau persoane care nu prea ar avea ce căuta în astfel de locuinţe. Peste 280 de persoane stau cu chirii ameţitoare pentru românii cei mulţi.

În acest context am vorbit cu Liviu Marian Pop despre situaţia lui.Fostul ministru a devenit celebru după ce a fost numit la ministerul Educaţiei şi în controversata poveste cu doctoratele. Gurile rele au spus că el ar fi primit o sinecură pentru servicii credincioase, dar fiind demnitar al României, a fost normal să primească o locuinţă de serviciu. Liviu Marian Pop ne-a explicat cum şi de ce apare pe lista neagră, dar mai ales ce a trebuit să plătească.

 

„Este foarte simplu. În luna mai când am fost numit ministru eram cu familia în Bucureşti. În septembrie, familia s-a întors în Baia Mare, iar singura locuinţă liberă a fost acest apartament cu trei camere. În contractul pe care l-am semnat atunci cu RA-APPS-ul era stipulat clar că în momentul în care îmi voi termina mandatul de ministru, în 30 de zile am posibilitatea să mă mut, dar voi plăti eu chiria celor 30 de zile. Practic, eu trebuie să plec în 19 ianuarie din apartament. Ceea ce se va şi întâmpla. Altul ar fi necazul, dar voi trece peste asta. Pe perioada mandatului de ministru, chiria a fost plătită, aşa cum spune legea, de minister. Pe cele 30 de zile în care nu am mai fost ministru, RA-APPS-ul mi-a încasat 439 de euro chirie şi 3000 de lei mentenanţă. Din banii mei am plătit această perioadă de 30 de zile, respectiv aproape 5000 lei.

Nu m-am mutat în 19 decembrie, deoarece ştiam că va fi această chestiune cu fondurile care nu sunt suficiente, iar la hotel nu doresc să merg, au fost şi sărbători… Am spus că voi veni după ce vor trece acestea şi voi avea tot timpul din lume pentru a găsi un apartament unde să mă mut. Dacă aş fi ştiut ce costuri sunt! Chiria ca şi chiria, dar mi-a băgat costuri cu amortizare şi altele.

Eu, dacă aş vrea să rămân acolo, nu pot, deoarece nu acopăr cheltuielile din cei 4000 de lei alocaţi pentru cazare parlamentarilor. Din acest motiv am apărut acolo, pe listă. Mă aflu în interiorul perioadei de 30 de zile prevăzută de lege. Mâine mă voi muta (discuţia a avut loc în 17 ianuarie n.red.).

De găsit, am găsit un alt apartament cu trei camere, într-o zonă bună, unde mă voi încadra cu toate cheltuielile în cei 4000 de lei de la Parlament.

Nu am căutat să aleg o variantă ieftină, adică a sta cu mai mulţi într-o locuinţă, din motive ce ţin de calitatea pe care o avem. Apoi, vor veni mulţi primari din Maramureş sau alţi demnitari judeţeni, în Bucureşti, pentru diverse probleme, şi voi avea posibilitatea să le ofer cazare pentru perioada respectivă. În rest nu este nimic de spus”, ne-a explicat Liviu Marian Pop, senator de Maramureş.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.