• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 Aprilie , 2019

Florin Andreicuţ este noul Decan al avocaţilor maramureşeni. Ioan Blăjan a fost ales Prodecan

Invitaţia primită la redacţie ne îndruma spre sediul Baroului Maramureş, o clădire aflată în spatele blocului avocaţilor. Un imobil spectaculos, nou construit şi care oferă spaţii pentru birourile firmelor, instituţiilor. Am intrat în clădirea Atrium uimiţi de amena­jările interioare. La etajul unu am găsit intrarea în biroul Baroului.

Ne-am închipuit că va fi o încăpere obişnuită, mai mică, având în vedere că se vedeau multe intrări ale unor birouri.
Surprinzător şi interiorul Baroului. Un spaţiu mare, aerisit, cu tot ce trebuie pentru o activitate normală. În jurul unei mese mari erau aşezaţi o parte a avocaţilor aflaţi în condu­cerea Baroului. Pe unii îi cunoşteam.
Avocatul Florin Andreicuţ ne-a prezentat sediul Baroului şi pe colegii lui. A fost o gazdă amabilă, aşa cum nu te-ai putea aştepta de la un avocat.
Conferinţa de presă a început cu un cuvânt de salut şi cu prezentarea consilierilor Decanului. Sas Ioan, Pîrvu Ionuţ Rareş, Avram Flaviu Virgil, Chindriş Ovidiu Marius, Fărcaş Dan Iulian, Palenciar Cornelia, Pop Adrian, Pop Alexandru Ioan, Şteţca Adriana sunt avocaţii aleşi în cadrul Adunării Generale ordinare a Baroului Maramureş.
„Este prima şedinţă pe actuala formă de conducere. Astăzi am avut onoa­rea să alegem şi Prodecanul Baroului în persoana domnului Ioan Blăjan, fostul nostru Decan timp de două mandate. Alături de mine vor fi cei zece consilieri în următorii patru ani de zile, perioada noului mandat. Cel mai important subiect pe care l-am dezbătut în şedinţa de Consiliu de acum este că, în urma solicitării din partea confraţilor noştri de peste Prut, din Republica Moldova, ne vom înfrăţi cu Uniunea Avocaţilor de acolo, în baza unui protocol ce va fi semnat în data de 8 aprilie, aici, în Baia Mare. Protoco­lul va fi semnat de Baroul Mara­mureş, Baroul Sălaj, Baroul Satu Mare şi Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova. Pentru noi este o onoare deosebită deoarece se face încă un pas în ceea ce priveşte relaţiile de normalitate între confraţi şi între fraţi.”, a spus Florin An­dreicuţ.

De la un proiect de suflet al avo­caţilor maramureşeni s-a trecut la proiectele Baroului, ale avocaţilor maramureşeni.
„Proiectele pe care dorim să le desfăşurăm în următorii patru ani sunt multe şi foarte interesante. Avem o paletă largă de domenii în care vrem să fim implicaţi. Dar trebuie să subliniez că vom avea o mare vizibilitate în presă. Prin această conferinţă de presă am dorit să dăm un semnal că în Baroul Ma­ra­mureş există un suflu al schimbării şi ne dorim să fim mult mai deschişi spre opinia publică. Dorim să fim implicaţi în multiple activităţi, începând de la activităţi umanitare, mergând până la a da şi noi un sprijin şi să arătăm comuni­tăţii noastre din judeţul Maramureş că suntem şi noi membri ai acestei comunităţi, că ne doare, că ne interesează suferin­ţele altora. Acesta este mesajul pe care îl transmit.”, a spus Andreicuţ.
Decanul Baroului a spus că va fi o mare implicare a tuturor avocaţilor din Barou în activităţile şi proiectele care se vor derula în următorii ani.
„Tot ca noutate, azi s-a încheiat un proiect care a durat o săptămână, derulat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi Ministerul Justiţiei, res­pectiv Uniunea Naţională a Barou­rilor din România. Un proiect care se referă la programe de pregătire juridică în licee şi şcolile gimnaziale. La acest proiect au participat 32 de avocaţi, cuprinzând 33 de unităţi şcolare. Sunt mândru pentru că aceşti colegi au înţeles că trebuie să contribuim, să punem osul la dezvoltarea viitorului acestei ţări, acestui judeţ, acestui oraş: tineretul. Temele care au fost atinse sunt teme de actualitate.”, a spus Florin An­dreicuţ.

Noul Decan i-a dat cuvântul fostului Decan, Ioan Blăjan, unul dintre cei mai buni penalişti de aici şi nu numai.
„Sunt un pic emoţionat pentru că nu am avut obişnuinţa conferinţelor de presă. Trebuie să îi mulţumesc noului Decan pentru că, la început de mandat a înţeles să dea gir hotărârii Uniunii Naţionale a Barourilor. Aceasta a declanşat în ultima pe­rioadă o activitate inti­tulată «Avocatura în stradă». Este o discuţie care a avut loc la nivel naţional şi s-a hotărât să fie vizibilă această profesie, să intrăm în cele mai profunde locuri ale societăţii. Efervescenţa cu care noul Consiliu şi noul Decan au înţeles să o facă se pare că dă rezultate.”, a spus Ioan Blăjan, Prodecan al Baroului Ma­ramureş.

Au vorbit toţi avocaţii consilieri, iar atmosfera a fost destinsă, altfel decât în „sala paşilor pierduţi”. Printre subiectele discutate: situaţia avocaţilor care nu sunt, de fapt, avocaţi, exponenţi ai barourilor paralele. Aşa am aflat că în Mara­mureş mai este un singur astfel de aşa-zis avocat, dar şi acesta a fost reclamat penal. Dar un semnal de alarmă a fost tras faţă de o situaţie care devine tot mai prezentă în viaţa cotidiană. Există multe site-uri în care se dau sfaturi juridice, fără a fi persoane de specialitate, sunt persoane care vin în multe locuri şi dau în mod direct astfel de sfaturi, contra cost, bineînţeles.
Avocaţii maramureşeni doresc ca populaţia să nu cadă în plasa unor astfel de escroci. Cine doreşte asistenţă juridică, sfaturi sau servicii trebuie să se adreseze avocaţilor legitimi, celor cu patalamale în regulă. Subscriem!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.